SNP spreman na kompromis, SDP će podržati novu vladu u zamjenu za funkcije u Skupštini

Socijalistička narodna partija ostaje pri stavu da Socijaldemokratska partija i Socijaldemokrate ne mogu biti dio manjinske vlade, ali se neće protiviti da ove dvije partije dobiju značajne funkcije u Skupštini Crne Gore, pa i mjesto predsjednika parlamenta, saznaje “Dan” iz više izvora iz partija potpisnica Memoranduma o saradnji.

Iako se situacija mijenja iz dana u dan, sada je sasvim izvjesno da su pregovori o vladi Dritana Abazovića sasvim pri kraju i čeka se samo da se postigne dogovor ko će biti predsjednik Skupštine, odnosno da li će to prihvatiti lider SDP-a Raško Konjević. Prema posljednjim informacijama, Konjević je vrlo blizu mjestu predsjednika parlamenta.

Da je do dogovora na neki način došlo potvrdio je juče i potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović, koji je rekao da je njegova partija spremna za određene ustupke kad je u pitanju manjinska vlada jer svaki dan nefunkcionisanja Vlade šteti građanima.

On je u izjavi za Radio Crne Gore podsjetio da se posljednjih dana pojavila opcija da u Vladu uđu SDP i SD.

– Ostavljena je mogućnost da se ovih dana razgovara o tome da, ako ne i jedna i druga, barem jedna od tih partija, posebno SDP, budu sastavni dio te vlade. Mi smo o toj mogućnosti dali svoje mišljenje. Ostajemo pri tome, s tim što smo otvoreni za razgovor i nalaženje nekih mogućnosti – rekao je Ivanović, prenosi portal RTCG.

Kako je dodao, svjesni činjenice da je najveći gubitak za Crnu Goru da Vlade ne bude i da ne radi punim kapacitetom, spremni su za određene ustupke ako to zavisi od SNP-a.

– Sad niti imam dogovoreno u partiji, niti imam ovlašćenje da kažem koja je varijanta u igri. Nećemo tražiti mišljenje DPS-a po svaku cijenu. Spremni smo na neke ustupke. Koje? O tome nema definisanog stava partije. Brzo ćemo ga imati jer smo svjesni činjenice da je svaki dan kašnjenja Vlade šteta po građane – naveo je Ivanović.

Dan

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …