Udarne vijesti

Preokret: Ruski gas će se plaćati u eurima


ČINI SE da je došlo do potpunog preokreta Kremlja oko toga kako će evropske zemlje koje je Rusija proglasila neprijateljskima ubuduće plaćati ruski plin, objavio je Index.hr

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, naime, kako prenosi ruska novinska agencija RIA, rekao je da će kupci plina i dalje taj plin plaćati u eurima kao i dosad.

“Istovremeno, finalno plaćanje će ići prodavaču Gazpromu u rubljima tako što će se ti euri pretvoriti u rublje. Ovo je još uvijek prototip sustava. Ali nemamo dvojbe da će u budućnosti biti primijenjen i na novu skupinu dobara i da će imati više prostora u našim trgovinskim relacijama”, rekao je Peskov.

Peskov je još rekao kako “Rusija ne želi komplicirati živote svojim kupcima, pogotovo stoga što drži do svoje reputacije pouzdanog dobavljača”.

Podsjetimo, Rusija je tvrdila da će članice Europske unije te sve druge zemlje koje je također označila kao neprijateljske morati plin od 1.4. plaćati u rubljima. Potom su iz Kremlja rekli da ipak neće odmah prekinuti isporuku plina zemljama koje ne plate u rubljima.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …