Udarne vijesti
knezevic

Pozdnjakov poslao video-poruku Kneževiću


Predsjedniku skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milanu Knežević stigla je putem mejla video poruka od ruskog ekstremiste i naciste Vladislava Pozdnjakova u kojoj tvrdi da nema nikakve veze sa dojavama o podmetnutim bombama u naviše lokacija u Crnoj Gori.

Knežević je video poruku dostavio Prvoj TV da bi, kako je rekao, crnogorska javnost i insitucije procijenile cjelokupnu situaciju i donijele konkretne zaključke.

U video poruci Podznjakov poziva Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB) da istraži ko stoji iza jučerašnjih prijetnji koje su stigle elektronskom poštom na adrese Vlade, Ministarstva unutrašnjih poslova i Glavnog grada u kojoj se zahtijeva promjena vlasti u Crnoj Gori i rukovodstva ANB-a, a da će u suprotnom škole biti dignute u vazduh.

Čelnik ekstremističke organizacije „Muška država“, čiji je rad u Rusiji zabranjen, tvrdi da je njegovo ime zloupotrijebljeno, ponovo navodeći kao mogućeg odgovornog građanskog aktivistu Aleksandra Sašu Zekovića, kojem je prije nekoliko dana preko mreže Telegram uputio zlokobne prijetnje s porukom: „Sam si sebi potpisao kaznu“. Zeković je, smatrajući da mu je ugrožena bezbjednost, podnio krivičnu prijavu protiv Pozdnjakova.

Takođe, targetirao je i direktora ANB-a Dejana Vukšića na čiji je mejl prošle nedjelje stigla prijeteća poruka koju potpisuje Vladislav Pozdnjakov. U poruci je pisalo da će, ako sve televizijske stanice u Crnoj Gori ne budu izvješatvale afirmativno o agresiji Rusije na Ukrajinu, TQ Plaza u Budvi biti raznešena. Tvrdio je i da je objekat već miniran.

Pozdnjakov kaže da je poruke putem interneta mogao poslati bilo ko i da je u njima moglo biti potpisano bilo čije ime, navodeći da je Vukšić mogao da iskoristi njegovu “reputaciju, ime i prisustvo u medijima” i preduzme takvu provokaciju “da bi nekako potkrijepio svoje riječi dokazima, stvorio imitaciju burnih dešavanja i pokazao Crnoj Gori da on radi i da je potreban državi”.

  • No, ovo su moje pretpostavke. Ja vas molim da to istražite i na kraju krajeva da ostavite na miru mene i moju porodicu – poručio je on.

Pomoć je potražio kod jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića koji mu je odmah izašao u susret i najavio da će sjednicu skupštinskog Odbora za bezbjednost i obranu zakazati početkom naredne sedmice.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …