ANB: Na rasulu bezbjednosnog sektora vrijedno rade oni koji na rasulo pozivaju

Na rasulu bezbjednosnog sektora vrijedno rade oni koji na rasulo pozivaju, nadajući se da će laž na kraju postati istina, te da će omogućiti svojim nalogodavcima da preuzmu kontrolu nad Agencijom, a da im zauzvrat, između ostalog, nelegalni poslovi kojima se trenutno jako otežano bave zbog aktivnosti Agencije, teku neometano, saopšteno je danas iz Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Oni su kazali da se obraćaju “prvenstveno zbog građana Crne Gore povodom posljednjih medijskih napada na Agenciju za nacionalnu bezbjednost, a u vezi sa okolnostima prijavljivanja da su na određenim lokacijama postavljene eksplozivne naprave”.

Iz ANB su kazali da “situacija poput aktuelne, nije ništa što se u Crnoj Gori, ali i širom svijeta inače ne dešava, a čemu smo svi svjedoci, zbog okolnosti da navedene inkriminisane radnje po pravilu izazivaju veliki publicitet”.

“Na našu sreću, u proteklom periodu nismo bili destinacija koja je bila prepoznatljiva po ovakvim ili sličnim dešavanjima. Međutim, ono što želimo poručiti građanima, jeste da i u ovoj ali i sličnim situacijama postoje protokoli, kojih se Agencija u potpunosti pridržava, te sve radnje iz svoje nadležnosti u ovom kontekstu preduzima blagovremeno, shodno procedurama, pravilima i Zakonu. Navedeno podrazumijeva unutrašnje procedure Agencije, komunikaciju sa nadležnim državnim organima u Crnoj Gori, kao i aspekte koji se odnose na međunarodnu saradnju”, ističe se u saopštenju ANB na čijem je čelu Dejan Vukšić.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

MANS protiv usvajanja rebalansa budžeta

NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora pozvala je poslanike da ne usvoje rebalans budžeta kojim …