Udarne vijesti

Bulajić: Abazović da vrati mandat, jasno da nema ni 41 poslanika

V.d. predsjednika Skupštine Crne Gore Strahinja Bulajić pozvao je mandatara Dritana Abazovića da vrati mandat, kako bi se, kako je kazao, prekinula dvomjesečna agonija države od onih koji su se opredijelili za prekrajanje izborne volje, i stvorile pretpostavke za formiranje široke tehničke Vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore.

U svom obraćanju javnosti Bulajić napominje da je nakon gotovo dva mjeseca otkad je Vladi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore, postalo jasno da je jedina izvjesnost sa kojom se suočava mandatar Abazović ubjedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje Skupštine i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti.

Kako je istakao u ovom periodu, javnost je bila svjedok neprimjerene i neutemeljene kampanje koja se vodila protiv njega i Demokratskog fronta, ne bi li ih optužili za opstrukciju i zarobljavanje države, upravo oni koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine.

“Ovaj period od dva mjeseca je pokazao da se opstrukcija i nesposobnost u stvari nalaze kod onih koji su crnogorskoj javnosti obećali da raspolažu sa podrškom od četrdeset devet poslanika. Međutim, jedina izvjesnost sa kojom se suočava mandatar Abazović je ubjedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje Skupštine i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti. Danas, u Skupštini Crne Gore, ne postoji ni jedan zahtjev potpisan od strane obećanih 49, ali ni neophodnih 41-og poslanika koji bi glasali za izbor Vlade mandatara Abazovića, već ogoljena i negativna medijska kampanja usmjerena protiv mene, s ciljem da se jedini krivci za ovaj institucionalni haos spasu odgovornosti zbog pronevjerenog obećanja i izdaju izborne volje”, naglašava Bulajić.

Naglasio je da Crna Gora više ne može da čeka ni jedan novi dan političkih kalkulacija mandatara Abazovića i projektovanih partnera koji su planirali koalicioni odnos sa DPS–om.

“Upravo zbog ovakvog neodgovornog ponašanja suočeni smo sa činjenicom da oborena Vlada premijera Krivokapića i Dritana Abazovića bez legitimiteta Skupštine i dalje funkcioniše. Crnoj Gori je potrebna Vlada sa punim kapacitetom i legitimitetom. Zbog svega toga i pozivam da se ovakav sunovrat države odmah zaustavi, i da krenemo u drugom pravcu”, kazao je Bulajić.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U Dunavu kod Beograda nađeno tijelo. Srpski mediji: Mogao bi biti Matej Periš

U BEOGRADU u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic. Kako saznaje “Blic”, muškarac …