Udarne vijesti

Đurović: Pregovori u Ulcinju i Beranama ne bi trebalo da utiču na formiranje vlade

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović smatra da postizborna kombinatorika u Beranama i Ulcinju i pregovori koji tek treba da počnu, ne bi trebalo da negativno utiču na proces formiranja nove Vlade.

Mi kao jedan od konstituenata te buduće, evropske Vlade nemamo nikakav problem da pregovore na lokalu u dvije opštine i pregovore o manjinskoj vladi odvojimo kao dva posebna procesa. Neka se pitanjem lokalne vlasti bave lokalni organi partija, a mi na državnom nivou da što prije dogovorimo novu evropsku vladu – kaže Đurović za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Dok se čeka na ponovne pregovore o formiranju manjinske Vlade, na čekanju je set veoma važnih odluka iz spoljnopolitičke agende Crne Gore.

U prvom redu, odluka o primjeni evropskih sankcija prema Rusiji, koje je Crna Gora načelno uvela 1. marta ove godine.

Odlazeća vlada Zdravka Krivoakpića tu odluku u više navrata je izbjegla da usvoji, a bez nje državni organi ne mogu da primijene sankcije u praksi, odnosno da registruju i plijeneimovinusankcionisanih ruskih državljana, koja se eventualno nalazi u Crnoj Gori.

U pokretu URA kažu da je veliko razočaranje što Crna Gora ne prati evropske partnere.

I što nijesmo spremni da kroz praktičnu primjenu sankcija osudimo rusku agresiju na Ukrajinu. No, ono što je sigurno, ukoliko se formira nova evropska Vlada ona će sigurno ispraviti ove anomalije i usvajanje ove odluke biće joj jedna od prvih odluka – kaže Đurović.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Medigoviću nanogica 75 dana za milionsku štetu na petrovačkom šetalištu

Nekadašnji potpredsjednik Opštine Budva i visoki lokalni funkcioner Demokratske partije socijalista u metropoli turizma, Milenko …