Udarne vijesti

Stigli šleperi brašna iz Bugarske

Direktor Direktorata za poljoprivredu u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mirosalav Cimbaljević kazao je da su prvi šleperi sa brašnom počeli da stižu iz Bugarske, a očekuje se da tokom ove sedmice krene i uvoz iz Srbije.

On je kazao da u ovom trenutnu Crna Gora ima dovoljno zaliha hrane. Snabdijevanje se u nekim segmentima odvija otežano, ali, kako ističe Cimbaljević, kontinuitet postoji.

Ministar Aleksandar Stijović je juče i danas sa četiri premijera imao sastanke i taj kontinuitet u snabdijevanju će se ubrzo uspostaviti. Što je dobro, jer ćemo imati više izvora za budućnost, i nećemo dolaziti u ovu situaciju – rekao je Cimbaljević danas novinarima na protestu mljekara ispred Ministarstva poljoprivrede.

Očekuje se, kako navodi, da tokom ove nedjelje krene uvoz brašna iz Srbije.

Mi radimo, iz tog razloga je i ministar u Bugarskoj kako bi se dogovorio model za nabavku brašna iz te i drugih zemalja. Siguran sam da ćemo imati kontinuitet i mnogo bolju cijenu brašna – poručio je Cimbaljević.

Podsjećamo,predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić boravi u zvaničnoj posjeti Bugarskoj gdje je, kako je kazao, sa premijerom te zemlje Kirilom Petkovim razgovarao između ostalog o prilikama za pronalaženjem novog tržišta prehrambenih proizvoda koje bi Crna Gora uvozila.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

U Dunavu kod Beograda nađeno tijelo. Srpski mediji: Mogao bi biti Matej Periš

U BEOGRADU u Dunavu nađeno je tijelo mlađeg muškarca, piše Blic. Kako saznaje “Blic”, muškarac …