Udarne vijesti

Krivokapić: Bugarska i Rumunija će Crnoj Gori prodati pšenicu, brašno i ulje

Bugarska i Rumunija iskazale su želju da pomognu Crnoj Gori da nadomjesti nedostatak osnovnih životnih namirnica, kazao je predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Zdravko Krivokapić nakon bilateralnih sastanaka sa premijerima Bugarske i Rumunije u Sofiji.

On je ukazao na pet značajnih elemenata vezanih za samit u Bugarskoj.

Sveo bih sve na povezivanje. Znate da je osnov svega dobra komunikacija. Nadam se da da smo danas uspjeli da dogovorimo da u dijelu postojećih mogućnosti što prije aktiviramo avio linije: Sofija – Podgorica, Varna – Tivat i jednu liniju koja će najvjerovatnije biti Temišvar – Tivat, koja će biti realizovana u najskorije vrijeme – najavio je Krivokapić.

Krivokapić: Sa bugarskim premijerom dogovorene nove avio linije i prilika za uvoz hrane

On je kazao da su govorili o povezivanju za buduće djelovanje dobrih komunikacionih veza Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Grčke, Bugarske i Rumunije.

Taj koridor je vezan za jonsko – jadranski autoput koji bi obezbijedio cirkulaciju u tom domenu. Drug dio je vezan za energetiku. Energetska kriza je pokazala svoje nedostatke, pogotovo u državama koje su vezane za korišćenje gasa kao glavnog energenta. Crna Gora nema tih problema, ali to je bio podsticaj da pokrenemo pitanje koje se tiče izgradnje jadransko-jonskog gasovoda i mogućnost da Luka Bar koja bi mogla da bude dobar terminal za tečni gas – rekao je Krivokapić.

Govoreći o nestašicama poljoprivrednih proizvoda, Krivokapić je kazao da su Bugarska i Rumunija iskazale želju da pomognu Crnoj Gori da nadomjesti nedostatak osnovnih životnih namirnica.

U ovom trenutku Crna Gora ima najveću zavisnost od Srbije. Uvijek je dobro imati alternativna rješenja – istakao je on.

Krivokapić je kazao da je Rumunija iskazala podršku Crnoj Gori da dio oko upravljanja robnih rezervi, koje naša država nema, rješavamo zajednički.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …