Udarne vijesti

Probijen rok za završetak rekonstrukcije Hercegovačke ulice. Razlog je zapanjujući

Probijen je rok za završetak rekonstrukcije dijela Hercegovačke ulice. Rekonstrukcija saobraćajnice, od Ulice slobode do Ulice Marka Miljanova u dužini od 265 metara, počela je u julu prošle godine i, prema podacima sa gradilišne table, trebala je da bude završena krajem januara. Međutim, iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice navode da je planirani rok za završetak radova 20. mart, što opet znači da je rok probijen. Sugrađani navode da se rekonstrukcija ulice odužila, dok iz Agencije kao jedan od razloga navode da su se na terenu suočili sa pronalaženjem značajnog broja podzemnih instalacija starih i preko 50 godina, koje nijesu bile evidentirane ni u jednom katastru, niti u glavnom projektu, a koje su se ukrštale i djelimično poklapale sa ostalim instalacijama.

Sugrađanka Marija Miličković se nada da će se radovi završiti do izbora.

Vjerovatno zbog finansija kasne radovi, a i korona je usporila sve. Otežano je kretati se ulicom, ali nikad gradonačelnika Vukovića ne bih mijenjala. Od kako je on došao na vlast Podgorica se preporodila. Nadam se da će se radovi završiti do izbora, jer su počeli ubrzano da rade – kazala je Miličković.

Vlasnik frizerskog salona Almir Hašimbegović navodi da se zbog radova malo otežano funkcioniše, te da misli da će se završiti do polovine aprila.

Izmještali vazdušne vodove

Iz Agencije za razvoj i izgradnju Podgorice navode da su u ovom dijelu saobraćajnice morali izmještati sve vazdušne vodove koji su prelazili preko balkona i krovova objekata.

– Za svaki priključak pojedinačno je trebalo pronaći adekvatno tehničko rješenje. Pojedini priključci nijesu bili registrovani, što je evidentirano tek kada se pristupilo pojedinačnom isključivanju sa stubova niskonaponske mreže. Osim ovoga radilo se i na novim vodovodnim priključcima – naveli su iz Agencije.

Iz Agencije navode da bi sve radove sa svega par dana zakašnjenja priveli kraju da u međuvremenu nije došlo do opšteg rasta cijena, a što je prouzrokovalo brojne porbleme svim preduzećima.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …