Njemci otvorili sezonu raftinga na Tari, cijene zaprepastile turiste

U organizaciji Rafting agencije “Ostojić kompani” prije dva dana organizovana je prva ovogodišnja rafting ruta na rijeci Tari, kojom prilikom su turisti iz Njemačke imali priliku i zadovoljstvo da se spuste niz bukove biserno čiste Suze Evrope.

Sa izuzetnim zadovoljstvom ugostili smo svoje prve ovogodišnje goste, turiste iz Njemačke. Posebno smo srećni što su pošli prepuni najljepših utisaka koji su, kako su sami istakli, doživjeli avanturu punu adrenalina. Inače, ova ruta podrazumijevala je jednodnevnu vožnju na čamcu dužine 12km od Drugog logora do Lever Tare, odnosno Žugića Luke i sa obilaskom Ljutice, lijeve pritoke Tare koja je po dva osnova u Ginisovoj knjizi rekorda, najjače evropsko vrelo od 1000 litara u sekundi i najkraće evropske rijeke dužine svega 170 metara -kazao je za “Dan” vlasnik agencije Veljko Ostojić, koji je i predsjednik Udruženja raftera i stanovništva Tare i Dumritora.

Ostojić ističe kako se nada da su turisti iz Njemačke vjesnici dobre sezone raftinga na prelijepoj i nadaleko prepoznatljivoj Tari i dodaje da su ipak odlučili da ove sezone povećaju cijene svojih usluga.

U Udruženju raftera i stanovništva Tare i Dumritora odlučili smo da ove godine povećamo cijene usluga za nekih 20 do 25 odsto, a sve iz razloga drastičnog talasa poskupljenja i povećanja cijena goriva, namirnica i primjene programa “Evropa sad”, odnosno povećanja plata zaposlenima- ističe Ostojić.

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …