Udarne vijesti

Poslanici sa platama 2.000+ eura neće da ograniče cijene, građani ogorčeni

Poslanici URE i DF-a ne osjećaju odgovornost što sjednica Skupštine na kojoj bi se odlučivalo o smanjenju akciza još nije zakazana. Građani ogorčeni poručuju da samo oni trpe, prenio je portal RTCG.

Nije ovo ni iznenađujuća a ni rijetka slika u ovom domu. Građani su ogorčeni što oni koji ih zastupaju u parlamentu ne rade ništa da se galopirajući rast cijena zaustavi.

“To je sramno, sve što se radi u ovoj državi, i ovo je nezapamćeno ovo ne bi čovjek mogao da pomisli da sanja da će se ovo ovako desiti”.

“Bunkerisali su se, svako u svoje razloge, sa svojim razlozima nastupa prema javnosti, a javnost i građani kao što vidimo sve to trpe”.

“Ja bih da puste da se zasijeda Skupština, da se smanje cijene i akcize, ako može za ovaj narod koji nema para, male penzije malo sve”.

Odgovornost za trenutnu situaciju, poručuju iz dijela vlasti i opozicije, na samo jednoj je adresi. U URI i DPS-u kažu da su tražili zakazivanje sjednice još za 3.mart, kako bi smanjili ne samo akcize, već i pdv na osnovne životne namirnice, te da nijesu krivi a ni odgovorni što do toga nije došlo.

“Ali osjecam sramotu zbog toga što ne postoji taj stepen odgovornosti kod mojih kolega poslanika da zanemare uskopartijske interese, bobe za fotelje i lične interese i da interes građana Crne Core stave na prvo mjesto”, kazao je Konatar.

“Iz te perpsektive trenutno ne osjećamo odgovornost u funkcionalnom smislu zbog toga što ne možemo usvojiti sve što ste rekli, ali svakako da nam nije prijatno to što se nalazimo u ovakvoj situaciji”, kazao je Miloš Nikolić.

Podsjetimo, dobar dio poslanika prima zaradu iznad 2.000 eura.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Abazović nakon sastanka sa Fon der Lajen: Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ

Crna Gora ima istorijsku šansu da pokaže da je proces proširenja živ, saopštio je predsjednik …