Udarne vijesti

Pitali su me jesam li glasala DF ili DPS, rekla sam da sam Crnogorka, odmah sam dobila otkaz

Nikšićanka Mileva Stanišić nepunih godinu dana radila je u Opštini Nikšić kao higijeničarka, a otkaz je, kako tvrdi za CdM, dobila jer nije bila politički podobna, odnosno jer nije glasač Demokratskog fronta, partije čiji funkcioner se nalazi na čelu Nikšića.

Stanišić je u Opštini radila od 2. novembra 2020. godine, na osnovu ugovora o djelu, koji je trajao do 14. oktobra prošle godine. U avgustu prošle godine je, kako tvrdi, dobila obećanje lično od predsjednika opštine Marka Kovačevića da će na tom mjestu ostati nakon raspisivanja konkursa u septembru.

“U avgustu, preko jedne prijateljice, došla sam na razgovor kod gospodina Kovačevića. Rečeno mi je da me niko iz Opštine dirati neće, da ću tu ostati da radim i dalje. U septembru izlazi konkurs, ja sam i dalje u radnom odnosu, izlazimo pred komisiju. Ja nisam bila ni bodovana. Ostale koleginice, koje su starije radnice od mene, jesu. Nakon konkursa, 14. oktobra su mi uručili otkaz. Ja sam majka dvoje djece, živim kao podstanar već 18 godina. Bruka i sramota za jedan grad da se ovo dešava. Tužno i žalosno je majku maći sa radnog mjesta higijeničarke. Uzeli su mojoj djeci koru hljeba i istjerali me iz Opštine po političkoj osnovi. Meni je veliko bilo tih 240 eura što su mi uzeli”, kaže Stanišić za CdM.

Objašnjava i zašto tvrdi da je otkaz dobila po političkoj osnovi.

“Demantujem ono što je rečeno da nema micanja sa radnog mjesta po političkoj osnovi, partijskoj liniji. Nije istina. Prvi slučaj sam ja, koja sam dobila otkaz zbog toga. Dobila sam poziv od jedne osobe, da je sad ne imenujem, koja me pitala da li smo ja i suprug glasali DF ili DPS unazad 10 godina. Da tu moram da se izjasnim i kažem. Ja se izjašnjavam kao Crnogorka, ali to nije odgovaralo predstavnicima Opštine. Odmah nakon toga sam dobila otkaz”, tvrdi Mileva.

Petnaest dana nakon otkaza Mileva je, kaže, dobila ponudu da bude angažovana na istom radnom mjestu, ali preko agencije.

“Oni mogu da pričaju da sam ja odbila posao. To nije tačno. Nijesam odbila da radim u Opštini. Jesam njihovu ponudu da idem preko agencije. Oni se sad peru. Rekla sam – ne želim to od vas kad ste me makli iz Opštine. Zašto bih prihvatala vašu milostinju? Boli me nepravda”, ističe ova Nikšićanka.

CdM je pitao Opštinu Nikšić i Marka Kovačevića kako komentarište optužbe Mileve Stanišić, koji su razlozi njenog otkaza, te da li je tačno da su je iz opštine pitali koga je glasala, te nakon toga joj uručili rješenje o prestanku radnog odnosa. Odgovori i nakon nedjelju dana nijesu stigli.

CdM