Udarne vijesti

SNP: DPS, SDP i SD ne mogu u Vladu

Ono što su odlučili na Glavnom odboru, i predočili mandataru Dritanu Abazoviću, konačna je odluka Socijalističke narodne partije (SNP), poručuju iz ove partije, nakon spekulacija da DPS podršku manjinskoj vladi uslovljava učešćem SDP-a ili SD-a u njoj.

“SNP će ući u manjinsku vladu pod uslovom da u njoj ne budu predstavnici DPS-a, SDP-a i SD-a, a to što će oni podržati manjinsku vladu, mi smo na tu varijantu potpuno pristali. Da budem jasan, zbog građana, SNP će ostati dosljedna”, rekao je za Televiziju Vijesti poslanik SNP-a Dragan Ivanović.

Da su raspoloženi da budu dio nove vlade, poručuju iz vanparlamentarne Hrvatke građanske inicijative, koalicioni partner URE – Stranka pravde i pomirenja spremna je da se pridruži Memorandumu o saradnji i bude dio tima za izlazak iz krize, a koalicioni partner DPS-a – Liberalna partija, nakon sastanka s Abazovićem, kaže da podržava koncept manjinske vlade.

I iz Bošnjačke stranke poručuju da svako odugovlačenje formiranja manjinske vlade šteti građanima i državi.

Ivanović misli da su odugovlačenje uslovili predstojeći lokalni izbori u Beranama i Ulcinju.

“Želja da se što bolje prođe na tim izborima, možda je to samo nešto što će štetiti građanima i Crnoj Gori. Bilo bi dobro, ako smo već ušli u projekat stvaranja manjinske vlade da je ona zaživjela i da već radi punim kapacitetom”, rekao je Ivanović.

Izvršna direktorica Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević kočnice u formiranju manjinske vlade vidi u nečem drugom.

“Mislim prije svega da se ovdje krenulo naopako u onom segmentu u kome se nije utvrdio programski i vrednosni okvir djelovanja te Vlade, već se ušlo u ono što je partijska trgovina. Da smo imali taj programski i vrednosni okvir, mnogo bi brže stvari išle”, rekla je Uljarević za TV Vijesti.

Tako je, smatra izvršna direktorica CGO, mandatar dobio uslovljavanja, umjesto da jasno pokaže koji je pravac nove Vlade.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …