Raonić: Krivično goniti ljekare koji daju lažna bolovanja

Generalni direktor RTCG Boris Raonić saopštio je da je neophodno krivično procesuirati ljekare koji daju lažna bolovanja.

“U RTCG- u je bilo primjera bolovanja dužih od deceniju, onih tokom ljetnje sezone za koje vrijeme se radi na primorju, pa do onih od mjesec dana (koliko daje izabrani doktor) povezanih sa par dana odmora. Namjera da se tome stane na kraj je nemoguća bez pokretanja odgovornosti kako krivične, tako i moralne, samih ljekara koji svjesno daju ovakva bolovanja”, napisao je Raonić na Fejsbuku.
Sa nekim od tih ljekara, kako je dodao, je morao i lično da razgovara, ali je i dalje veliki broj njih, i to zvučnih imena iz medicinske struke, koji bez ikakvog osjećaja stida ili straha i dalje potpisuju ova “bolovanja”.
“U narednom periodu ćemo sa zdravstvenim (DZ, KBC, FZ, MZ), a nadam se pravosudnim vlastima, inicirati odgovor na ove zloupotrebe”, poručio je Raonić.

Prema njegovim riječima, na tom polju se ništa nije uradilo.
“Državu godisnje troškovi refundacije ukupnih bolovanja košta preko 6 miliona, poslodavce takođe značajno, a solidarne radnike koji preuzimaju njihove obaveze košta mnogo više energije za isti novac”, zaključio je Raonić.

Provjerite slična mjesta

Đurović: Sudije Ustavnog suda biraćemo prije lokalnih izbora

Predjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da je parlament danas pokazao da funkcioniše. “Vezano za …