MKI: Todorović nije pokazao znanje, kapacitet, niti strategiju

Ostavka izvršnog direktora To Montenegra Predraga Todorovića bila je očekivana, jer od njegovog menadžmenta nijesmo dobili strategiju razvoja kompanije, ni dobar i pravovremen red letjenja. Užasno je puno grešaka napravljeno, ocijenio je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović.

On je kazao da je Todorovića predložilo Ministarstvo finansija, a ne resorno Ministarstvo kapitalnih investicija, te poručio da sa njim na čelu To Montenegro nije pokazao ni znanje, ni kapacitete.

To Montenegro je od početka krenuo pogrešno. Glavne greške su u unutrašnjoj organizaciji, rezervacijskom sistemu, IATA članstvu. Nijesu imali dovoljno iskustva, postavili su lošu operativnu i organizacionu strukturu i loš red letjenja – rekao je Radunović u intervjuu za portal Zamaaero.

Nedopustivo je, navodi, da je To Montenegro četvrta kompanija po broju putnika u Podgorici. Njegove savjete, tvrdi, menadžment nije uvažio.

Predugo se petljalo sa redom letjenja. Ako ulazimo u ljetnu sezonu, koja nam je osnova svih prihoda, bez koncipiranog reda letjenja, onda to ljeto neće biti uspješno. A najam većeg aviona par mjeseci prije početka sezone je čista stihija. Ne smijemo dozvoliti da nova kompanija gubi milion do milion i po eura na wet lease aviona mjesečno, kako je bio slučaj sa Montenegro erlajnzom (MA) – poručio je Radunović.

Niko, kaže, nije očekivao da To Montenegro bude pozitivan prve godine.

Očekivali smo minus i par godina, ali su morali pokazati znanje, kapacitete i strategiju, što nijesmo dobili. Trebalo je promijeniti sve što je bilo loše kod MA i napraviti bolje – smatra Radunović i dodaje da nije uspio napraviti sporazum sa Er Srbijom kako bi pomogao To Montenegru da tokom zime dobije više letova.

Pozicija To Montenegra je bila da se postave kao da su MA, ali ta je pozicija bila nepovratno izgubljena. To je bila greška jer To Montenegro nije bio ni približno na nivou MA kada je pregovarao sa Er Srbijom – ukazao je Radunović i poručio da će lično tražiti Todorovićevog nasljednika na međunarodnom konkursu, kao što je uradio za Aerodrome CG.

Nemojte se iznenaditi ako dovedem čovjeka iz inostranstva, i to ne Crnogorca – kazao je Radunović, kojem nije jasno kako se stečajna uprava MA i menadžment To Montenegra do danas nijesu mogli dogovoriti o saradnji, te poručio da novi direktor državne avio-kompanije mora sjesti za sto sa stečajnim upravnikom.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Milošević pušten nakon saslušanja

Direktor Uprave prihoda i carina, Rade Milošević pušten je nakon saslušanja u akciji Specijalnog policijskog …