Udarne vijesti

Izbjeglice iz Ukrajine biće smještene i u Boki

Danas je u Ministarstvu unutrašnjih poslova održan sastanak sa predstavnicima Opština Kotor, Herceg Novi, Bar i Budva, sa ciljem preduzimanja aktivnosti na implementaciji Odluke o odobravanju privremene zaštite licima iz Ukrajine.
Sastanak je prevashodno iniciran kako bi se razmotrila mogućnost podrške lokalnih samouprava u zbrinjavanju lica iz Ukrajine, u slučaju većeg priliva. Predstavnici lokalnih samouprava izrazili su spremnost za saradnju sa MUP-om kada je u pitanju zajednički humanitarni odgovor.
U ovakvim humanitarnim izazovima neophodno je unaprijediti i ojačati saradnju državnih i lokalnih institucija, te će MUP biti u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima opština. Dogovoreno je imenovanje kontakt osoba ispred lokalnih samouprava, koje će za potrebe sprovođenja Odluke i prevazilaženja dnevnih izazova biti u kontaktu sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova.
Takođe, razmotriće se mogućnosti obezbjeđivanja privremenog smještaja na teritoriji Opština Kotor, Herceg Novi, Bar i Budva, u skladu sa mogućnostima i raspoloživim kapacitetima, a na način da se ne ugrozi predstojeća turistička sezona.
Napominjemo da od početka dešavanja u Ukrajini, Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi se u potpunosti implementirali propisi iz oblasti privremene zaštite, posebno u dijelu pristupa pravima koja pripadaju licima sa odobrenom privremenom zaštitom, kako bi na human i dostojan način odgovorili novonastalim društvenim i bezbjednosnim izazovima.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …