Udarne vijesti
abazovic

Abazović: Što prije Vlada, partije malo kalkulišu zbog lokalnih izbora

Crna Gora može i trebalo bi što prije da dobije novu evropsku vladu i svaki dan u kojem nema vladu ili vladu koja radi u punom kapacitetu je vrlo problematičan – ocijenio je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović prije početka sjednice Predsjedništva te stranke.

Partije, kako je dodalo, “malo kalkulišu i zbog lokalnih izbora u Beranama i Ulcinju”.

To je ona uska partijska svijest koja se meni ne dopada, ali moram da ih razumijem u tom kontekstu i zbog toga nema nikakvog specijalnog razloga za neku žurbu ili ultimatume – smatra Abazović.

Mandatar je, prema njegovim riječima, svoj posao završio, a svojim kolegama je prenio da su se “uobličili”.

Danas sam imao dva vrlo uspješna sastanka, mislim da ćemo već od sjutra moći da računamo na još jedan vid podrške, možda ne u subjektima koji direktno participiraju u crnogorskom parlamentu, ali koji su takođe raspoloženi da pokažu širinu i koji shvataju kontekst svega što se u Crnoj Gori dešava – istakao je Abazović.

Na pitanje koja je to struktura podrške van parlamenta odgvorio je da će se to vidjeti sjutra ili prekosjutra.

  • Mislim da ćemo sjutra ili prekosjutra imati situaciju da to vidite. Moja je želja da se proširi spisak potpisnika memoranduma i mislim da bi to bilo jako dobro – kazao je Abazović.

Zadovoljan je, te dodaje da misli da su u kratkom vremenskom periodu uradili ono što je do njih.

Na pitanje kada će formalno predložiti sastav manjinske vlade i uputitit inicijativu Skupštini Crne Gore odgovorio je da moraju da sačekaju sve partije da se izjasne.

Pobjeda

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …