Nikolić Rakčeviću: Izglasavanjem manjinske Vlade, DPS se vraća na vlast

Jedina nada Građanskom pokretu URA, da njihov predsjednik i aktuelni mandatar postane premijer, jeste da se DPS vrati na vlast, saopštio je portparol Demokratske partije socijalista, Miloš Nikolić.

On je reagovao na jučerašnju izjavu funkcionera Ure, Luke Rakčevića koji je kazao da se DPS više nikada neće vratiti na vlast.

Lokalni populista, i savjetnik sa diplomom srednje škole, Luka Rakčević, saopštio je u sinoćnjoj emisiji kako se DPS neće više nikada vratiti na vlast i kako neće biti u prilici da utiče na politiku buduće Vlade – ukoliko do njenog formiranja uopšte dođe?!

Gospodine Rakčeviću, kako ste samo jedan u nizu koji ponavlja ovu mantru, politički nelogičnu, podsjećam Vas da se svaka Vlada bira glasovima parlamentarne većine koja joj daje podršku, i da ta ista parlamentarna većina u jednoj državi čini vlast. Prema tome, ukoliko dođe do formiranja manjinske Vlade, to će biti isključivo posljedica okolnosti da vam je DPS svojim glasovima to omogućio, odnosno, da sa našom strankom vršite vlast – saopštio je Nikolić.

On je Uri poručio da izađu iz političke retorike koja se odnosi na DPS.

…prestanite da vrijeđate inteligenciju građana i pomirite se sa okolnošću da vam je jedina nada da vaš predsjednik i aktuelni mandatar postane premijer, upravo to da se Demokratska partija socijalista vrati na vlast. Ma kako vi to zvali.

I na kraju gospodine Rakčeviću, još jedno pojašnjenje. Svaka odluka i svaka politika manjinske Vlade – ukoliko uopšte odlučimo da vam damo podršku, zavisiće samo i isključivo od Demokratske partije socijalista. Prema tome, savjetujem vam da počnete da se ponašate prikladno poziciji u kojoj se nalazite, i da se bavite svojom a ne našom strankom. U suprotnom moglo bi se desiti da do ulcinjskih izbora ispred imena Dritana Abazovića uz riječ mandatar – kako ga trenutno reklamirate, stoji i dodatak: koji je usljed odsustva podrške morao da vrati mandat – zaključio je Nikolić.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Srbija ne plaća ugalj jer su navodno nezadovoljni kvalitetom i količinom

– Posao stoljeća, kako ga je izvršni direktor RU Milan Mijo Lekić nazvao, o prodaji …