Udarne vijesti

Odlična atmosfera na Gorici, zasađeno 250 sadnica

Nakon niza uspješno realizovanih akcija raščišćavanja opožarenog dijela brda Gorica, kao i velike akcije sadnje u novembru, Glavni grad je organizovao još jedan takav događaj kojem se odazvalo više stotina građana, kao i veliki broj predstavnika diplomatskog kora i društveno odgovornih kompanija.

“Opet je na Gorici veliki broj naših sugrađana, različitih generacija, što nas vrlo veseli. Takođe nas raduje to što je veliki broj društveno-odgovornih kompanija i ljudi iz diplomatskog kora dao doprinos današnjoj akciji nabavkom sadnica i donacijom hrane i pića za sve prisutne. Na taj način naša zajednica pokazuje brigu za Goricu i za naš grad. Najavljujem da će ovakvih akcija biti još, a uporedo sa ovim, uskoro ćemo krenuti u raščišćavanje preostalog dijela opožarenog terena”, kazao je Vuković i podsjetio da je takom prethodne akcije posađeno 300, a danas i dodatnih 250 sadnica.

Predstavnici diplomatskog kora su se i ovoj akciji odazvali u velikom broju, te zajedno sa porodicama i prijateljima poslali lijepu poruku o važnosti očuvanja životne sredine i značaju zelenih površina. “Drago mi je da mogu da učestvujem danas u akciji pošumljavanja Gorice, posebno nakon posljednjeg požara u kojem je izgorelo mnogo drveća. Naša Ambasada je uvijek spremna da podrži akcije ovog tima i čestitam gradonačelniku i njegovom timu na organizaciji”, kazao je ambasador Slovačke u Crnoj Gori, Nj.E. Boris Gandel.

Današnje druženje na Gorici, upotpunjeno je sadržajnim sportskim, dječijim i muzičkim programom. Prisutni su uživali u fudbalskim utakmicama, atletskim vježbama, teqball treningu, pikadu i bagu, a za najmlađe je bila organizovana školica sporta za đecu, kao i animatori.

Nakon što je požar uništio rekonstruisani poligon na Gorici, vrijedne kolege iz Agencije za stanovanje, uz pomoć donacije Fudbalskog saveza Crne Gore, pristupili su njegovoj kompletnoj sanaciji, pa je postavljena nova vještačka trava, ograda i mobilijar. Vrijednost ovih radova iznosi oko 30.000 eura, a danas je simbolično na rekonstrisanom terenu odigrana prva utakmica i to između predstavnika Glavnog grada i Fudbalskog saveza Crne Gore.

Danas je na Gorici ozvaničen i početak rada rendžerske službe u okviru Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Glavnog grada. “To je potpuno nova služba, čiji je primarni cilj očuvanje životne sredine u cijelom gradu, a posebno u zaštićenim područjima. Rendžersku službu ćemo u narednom periodu nadograđivati i ona će značajno doprinositi očuvanju svih zelenih površina u našoj Podgorici”, istakao je direktor Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Dragutin Đeković.

“U rendžerskoj službi sam od njenog osnivanja i drago mi je da mogu da kažem da sam dio tog tima. S obzirom na moje višegodišnje iskustvo u poslovima bezbjednosti, drago mi je da mogu da dam doprinos u cilju očuvanja životne sredine”, kazao je rendžer Ivan Veljović.

Podsjećamo, ekipe gradskog preduzeća “Vodovod i kanalizaciju” su u prethodnom periodu izvodile radove na novoj pumpnoj stanici u Zagoriču, a za potrebe ispumpavanja vode u sistem protivpožarne zaštite na brdu Gorica. “Poučeni lekcijama iz prošle godine, krajem 2021. smo realizovali investiciju vrijednu 25.000 eura i instalirali pumpu koja će obezbijediti da se rezervoari na Gorici brže pune i da hidrantska mreža može biti u funkciji non-stop ako se desi nešto slično onome čto se desilo prošle godine, a nadamo se da neće. Uz zahvalnost onima koji pokazuju ljubav i brigu za Goricu, apel onima koji možda nijesu toliko odgovorni da ne rade ono što su radili prošlog ljeta”, zaključio je Vuković.

Koristimo priliku da još jednom zahvalimo svima koji su učestvovali, kako danas, tako i u prethodnim akcijama, i dali svoj doprinos što bržem oporavaku Gorice, brda koje ima poseban značaj za našu zajednicu.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Bivše direktore IRF-a terete za falsifikovanje ugovora

Optužnica protiv bivšeg rukovodstva Investiciono-razvojnog fonda Zorana Vukčevića, Zorana Vujovića i Branislava Jankovića, koje Specijalno …