Udarne vijesti

NACIONALNI PARKOVI Dvojac Popović-Bulatović sprema angažovanje 40 novih radnika, na čelo službi osobe bez ugovora!

U Nacionalnim parkovima Crne Gore priprema se novi akt o sistematizaciji, a planirano je da se broj zaposlenih poveća za još 40.

Usvajanje ovog akta Upravni odbor juče je odložio za narednu sjednicu.

Stazom partijskog zapošljavanja, nepotizma i gomilanja administracije koju su trasirale Marina Jočić i Jelena Kljajević, kreće se i dvojac Nebojša Popović – Aleksandar Bulatović. Podsjetimo, odlazeći premijer Zdravko Krivokapić je tetak Bulatoviću, zbog čega su ga partije odlazeće vlasti optužile za nepotizam.

Njihove prethodnice su u martu prošle godine pravilnikom o sistematizaciji povećale broj radnih mjesta za preko 50, a godinu dana nakon toga, kadrovi Marka Milačića povećaće po svemu sudeći za još toliko.

U ovom javnom preduzeću se u posljednje vrijeme vrši ubrzano zapošljavanje, koje postaje sve intenzivnije kako se približava rasplet na crnogorskoj političkoj sceni.

Direktor preduzeća Aleksandar Bulatović je za manje od tri mjeseca kroz ugovore o radu, ugovore o privremenim i povremenim poslovima i ugovore o djelu zaposlio više od 20 ljudi, od čega polovinu u Upravi JPNPCG.

Najveći paradoks njegovog kadriranja je postavljanje Jelene Janković na čelo službe za finansije i Veljka Jovančevića na čelo službe za kontrolu i monitoring. Njima su, po do sada nepoznatoj praksi, povjerene najvažnije službe u preduzeću, iako još uvijek nemaju ugovore o radu! Jovančević i Janković prave rasporede zaposlenih, daju radne zadatke, sačinjavaju izvještaje, vrše kontrolu rada, disciplinuju “nepodoban” kadar…

Na isti način angažovan je i Balša Marković, koji neformalno pokriva mjesto pomoćnika direktora za kontrolu.

Oglase za zapošljavanje šefa službe za finansije i pomoćnika direktora za kontrolu, Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore objavilo je 2. marta, a selekcija kandidata je u toku.

Prema informacijama portala Aktuelno, protiv sadašnje i prethodne uprave u pripremi je krivična prijava koja će biti upućena SDT zbog niza nepravilnosti.

Aktuelno.me

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …