Udarne vijesti

Medvedev: Ruska ekonomija nikada neće propasti zbog sankcija

Ruska ekonomija nikada neće propasti zbog sankcija, izjavio je danas zamjenik predsjednika ruskog Savjeta bezbjednosti Dmitrij Medvedev.

Neće biti kolapsa u ekonomiji. Rusija ima mnogo pouzdanih partnera ne samo u postsovjetskom prostoru, već i u Kini, jugoistočnoj Aziji, afričkim zemljama – napisao je Medvedev na svom “Telegram” kanalu.
On je naveo da je to ogromno tržište koje obećava i nije toliko konfliktno kao evropsko, te da su rezultati ovog partnerstva i saradnje sasvim evidentni.

Prema njegovim riječima, strane kompanije ne žele da izgube rusko tržište, već su prinuđene da se povuku sa njega pod pritiskom političara iz svojih zemalja.

Medvedev je rekao da Rusija ima sve mogućnosti za sopstveni razvoj, prenio je TASS.

Prethodne sankcije su nam umnogome učinile dobro, primoravši nas da razvijamo supstituciju uvoza u svim sektorima, uključujući i naučno-intenzivne, da razvijamo nove tehnologije, proizvode i lijekove – napisao je Medvedev.

On je naveo da je ruska vlada već donijela odluke da podrži ljude i privredu putem socijalnih davanja, ekstra finansiranja sektora visoke tehnologije, poljoprivrede i bankarskog sektora.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …