AERODROMI: Knežević dobila najveći zajam i biznis karticu kompanije

Pozadina medijskih napada kojima su Aerodromi Crne Gore gotovo svakodnevno izloženi je odlučnost svih članova Odbora direktora i menadžmenta da istraže zloupotrebe iz prethodnog perioda, tvrde iz menadžmenta i Odbora direktora ACG odgovarajući na pitanja Pobjede da li su tačni navodi zaposlene Biljane Knežević da je kompanija protiv nje pokrenula tužbu, disciplinske postupke i prijave zbog revanšizma, jer je procesuirala nezakonito zapošljavanje.

Napore da istjeramo sve na čistac neće zaustaviti pritisak pojedinaca koji znaju da će istrage doći i do njih. U tome nas neće spriječiti ni pisma koja šalju na razne adrese Vladinih funkcionera, ali ni krivične prijave koje podnose u namjeri da nas zastraše – kazali su Pobjedi iz uprave kompanije.

Knežević, bivša savjetnica direktora ACG, poslala je nedavno pismo ministru kapitalnih investicija Mladenu Bojaniću u kome tvrdi da se revanšizam ACG prema njoj nastavlja, te da je dobila tužbu od kompanije da isplati kompletan dug po kreditu od 22.504 eura, uvećano za kamate, iako je preostali dug 12.906 eura. Navela je da je od ukupne kreditne obaveze od 43.361 euro vratila tačno 30.454 eura.

Iz uprave ACG su kazali da je Knežević u firmi ranije imala status ,,zaposlene od posebnog značaja“ i da joj je 2006. godine dodijeljen najveći kredit od 70.000 eura, od čega je 21.000 eura odmah oprošteno. Dodali su i da je najveći kredit dodijeljen radnicima iz stambenog fonda bio 20 i 15 hiljada eura, koji su dodijeljeni 2008. i 2006. godine.

Podsjetili su da je te godine ona podigla i kredit od 30 hiljada eura iz CKB, za koji je tadašnji direktor jemčio imovinom Aerodroma CG i da je od kompanije banka 2013. godine naplatila 22.504 eura.

Dug

Pokušaji službe računovodstva da taj iznos naplate od ,,zaposlene od posebnog značaja“ propadali su. Nakon gotovo deceniju propusta naših prethodnika vezanih za taj kredit, aktuelni menadžment i Odbor direktora podnijeli su krivičnu prijavu – kazali su iz uprave.

Naveli su i da je Knežević ,,raspolagala biznis karticom ACG, kojom je, prema listingu, u buticima Women Secret, Foot Locker, Louis Vuiton plaćala račune koji iznose i po nekoliko prosječnih plata“.

Radno mjesto savjetnica za poslovnu politiku, na kom je bila raspoređena, ukinuto je sistematizacijom još 9. decembra 2020. godine – kažu iz uprave i dodaju da joj je tada ponuđen aneks ugovora, kojim bi dobila poziciju savjetnice izvršnog direktora.

Bivši direktor je pet mjeseci čekao da ona potpiše aneks. U novembru prošle godine, menadžment joj je ponudio aneks za stručnog saradnika za sigurnost, koji je potpisala tek 31. decembra, prekoračivši sve rokove, zbog čega je, pravno gledano, mogla da dobije i otkaz. S obzirom na zdravstveno stanje koleginice, nijesmo se odlučili na taj potez – rekli su iz uprave.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …