Udarne vijesti
abazovic

Abazović: Evropska unija da ubrza pridruživanje

Predsjednik Građanskog pokreta Ujednjena reformska akcija (URA) i mandatar za sastav nove vlade Dritan Abazović pozvao je EU da ubrza procese članstva zemalja koje žele da pristupe bloku kako se scenariji, poput onog u Ukrajini, ne bi dešavali u drugim regionima u Evropi. Abazović je to rekao agenciji Anadoilija na marginama nedavnog Diplomatskog foruma u Antaliji.

“Ovaj trenutak je veoma presudan za Evropu… možda i za svijet. Nadam se da će rat koji je pokrenula Rusija odmah prestati”, kazao je Abazović u intervjuu čije djelove prenosi turski “YeniSafak”.

“Da ona razumije da zemlje koje žele da se pridruže i koje su veoma daleko u procesu proširenja treba da imaju neki, recimo, brzi put u ovom trenutku ako ne želimo da isti problem kao u drugom dijelu Evrope“, kazao je Abazović.

Povodom susreta ministara spoljnih poslova Ukrajine i Rusije na forumu u Antaliji, on je izrazio nadu da će ovakav događaj biti veoma podsticajan u smislu promovisanja mira i civilizacijskih vrijednosti.

Abazović je naglasio da zemlja, uprkos svojoj maloj veličini, u potpunosti podržava partnere iz NATO i EU.

“Mislim da je uloga Turske u regionu Zapadnog Balkana izuzetno važna. Turska je veoma prijateljska prema mnogim zemljama Zapadnog Balkana. Odnosi između naših zemalja su odlični”, rekao je Abazović.

Dan

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …