URA: U Vladi samo potpisnici Memoranduma

Funkcioner Građanskog pokreta URA, Luka Rakčević kazao je da su juče nastavljeni razgovori o otvorenim pitanjima koja postoje oko manjinske vlade, ali i da je takvih pitanja sve manje.

Mislim da su gotovo svi ključni detalji do kraja koncipirani – kazao je Rakčević za TVCG.

Kazao je da ne misli da će bilo ko liše predstavnika Crno na bijelo, SNP i manjinskih stranaka, koji su prošle godine potpisali memorandum o saradnji, biti u novoj vladi.

Rakčević smatra da će sjednica Skupštine biti brzo sazvana te navodi da u Uri smatraju da je odbijanje Bulajića da to učini privatizovanje institucije zarad uskopartijskih interesa, što dosad, kako ističe, nije zabilježeno.

Ističe i da su zakoni koji se tiču akciza, smanjenja PDV-a i ublažavanja uticaja rasta cijena koji su predati Skupštini jednako važni za građane, ako ne i važniji.

Upitan o jučerašnjem prekidu sjednice Vlade, Rakčević ocjenjuje da je riječ o tužnom događaju.

Ne mogu da vjerujem da odlazeći premijer i ministri unižavaju međunarodni ugled države. Moramo da pokažemo veći stepen odgovornosti. Iznenađuje me takvo ponašanje. Činjenica da Vlada NATO članice kalkuliše da li će uvesti sankcije Rusiji i ispoštovati ono što je spoljna politika svih EU i NATO članica samo jer to listi koju premijer i Spajić predvode u Beranama može donijeti neke otrovne strjelice je neprihvatljiva.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Srbija ne plaća ugalj jer su navodno nezadovoljni kvalitetom i količinom

– Posao stoljeća, kako ga je izvršni direktor RU Milan Mijo Lekić nazvao, o prodaji …