UPIS: Besomučna hajka na kompaniju Džek pot

Udruženje priređivača igara na sreću (UPIS) se ovim putem obraća javnosti informacijom da je njegova članica, kompanija Džek pot, predmet besomučne hajke i kampanje pojedinih službenih lica u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja i Upravi prihoda i carina– Sektoru za igre na sreću.

“Oni su u sprezi sa pojedinim medjima, sa ciljem skretanja pažnje sa niza protivzakonitih radnji i krivičnih djela koje su učinili u produženom trajanju, i pritiska na institucije, prevashodno tužilaštvo i Privredni sud, pokrenuli i medijsku kampanju širenja neistina i skretanja pažnje javnosti odnosno spinovanja na štetu privrednog društva Džek pot i budžeta Crne Gore, odnosno svih građana, kao i protiv i na štetu službenih lica koja uprkos pritiscima odbijaju da postupaju protivzakonito”, navodi se u saopštenju.

Privredno društvo Džek pot je, zbog niza učinjenih nezakonitosti učinjenih od službenih lica pomenutih institucija kojima mu seonemogućava pravo na obavljanje djelatnosti i rad i dovodi u stanje pravne i ekonomske nesigurnosti podnijelo tužbu Privrednom sudu tužbu, a zbog niza učinjenih krivičnih djela, u četvrtak, 17. marta 2022. i Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv više službenih lica pomenutih institucija i krivičnu prijavu u kojoj su činjenicama i aktima dokumentovana učinjena krivična djela.

“S tim u vezi pozdravljamo preduzete korake Zaštitnika imvinsko-pravnih odnosa na inicijativi da se ovim predmetom pozabavi Specijalno državno tužilaštvo. Pozivamo tužilaštvo da se pozabavi i krivičnom prijavom koju je podnio Džek pot, ali ne na način kako se to radilo u
prethodnom periodu – ignorisanjem”, zaključuje se u saopštenju.

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …