Udarne vijesti

Ako se ne zakaže Skupština i ne ograniče cijene, blokiraćemo Crnu Goru!

Građanska Crna Gora poziva Vladu Crne Gore u tehničkom mandatu, vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore u tehničkom mandatu Strahinju Bulajića i 81. poslanika Skupštine Crne Gore da zakažu sjednicu parlamenta najkasnije do petka, 25. marta u 12 sati na kojoj bi donijeli odluku o smanjenju, odnosno ograničavanju cijena svih životnih namirnica i goriva.

reklama
“U suprotnom, pozivamo građanke i građane Crne Gore, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili političku pripadnost, da nam se pridruže da tog dana blokiramo gradove u Crnoj Gori – ulaze i izlaze, glavne i sporedne puteve, kao znak protesta zbog sistemskog urušavanja životnog standarda građanki i građana naše zemlje”, poručuje grupa građana.

Kako su istakli, dok se odlazeća Vlada Crne Gore, premijer i njegovi ministri bore za svoje fotelje – penzioneri, socijalno ugrožene grupe – od podstanara, samohranih majki, nezapošljenih, mladih bračnih parova do radnika, poljoprivrednika, privrednika dovode se na ivicu egzistencije.

“Ako ne ispunite naše zahtjeve, građanke i građani će blokirati sve gradove u Crnoj Gori i „na blokadama“ ćemo ostati dok predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti ne uvaže zahtjev koji smo im ispostavili. Izaći ćemo na ulice bez partijskih, nacionalnih ili vjerskih obilježja, jer iza nas ne stoji nijedna partija, nacionalna organizacija ili vjerska zajednica. Okupio nas je strah za „golu“ egzistenciju nas i naših porodica, strah da nas izvršna i zakonodavna vlast uvode u teško siromaštvo. Građanke i građani će blagovremeno biti obaviješteni o planu blokada saobraćajnica”, poručuje grupa građana.

CdM