Udarne vijesti

Prekinuta sjednica Vlade: Svađa oko sankcija Rusiji

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović održava vanrednu pres konferenciju, nakon što je sjednica Vlade prekinuta poslije svađe premijera Zdravka Krivokapića i ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića.

Kako je “Vijestima” kazao izvor koji je prisustvovao sjednici, na Vladi se u tom trenutku raspravljalo o uvođenju sankcija Rusiji.

Iz Vlade je zvanično saopšteno da je sjednica prekinuta “zbog neslaganja u proceduri usvajanja odluke o primjeni sankcija definisanih tačkama 11,12,13 usvojenog dnevnog reda”. “Razlog prekida sjednice nije samo u proceduralnom dijelu, već i u iskazanom nepoštovanju i nepristojnom ponašanju ministra Radulovića prema premijeru Zdravku Krivokapiću”, navodi se u saopštenju.

Izvor “Vijesti” kazao je da je Krivokapić izmijenio zaključke, odnosno bio protiv toga da se sankcije usvoje u obliku u kom su usvojene na Komisiji za politički sistem. Premijer je navodno predlagao da se Ministarstvo vanjskih poslova ovlasti da uskladi spoljnu politiku sa odlukama Evropske unije, što kako tvrdi, nije pravno moguće jer sankcije moraju da sprovode svi organi, a ne samo MVP.

Protiv toga su se pobunili Radulović i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, uslijedila je polemika, nakon koje je Krivokapić prekinuo sjednicu.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

CG fabrike vode pred gašenjem, razlog je nevjerovatan

Predstavnici fabrika za flaširanje vode uputili su dopise ministarstvima poljoprivrede i finansija i Privrednoj komori …