Stijović vlasnik tri stana i pola kuće, potrošio 20.000 gotovine

Ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović i njegova supruga vlasnici su tri stana i pola kuće, pokazuju podaci iz izvještaja o prihodima i imovini za prošlu godinu koji je dostavljen Agenciji za sprečavanje korupcije, piše Pobjeda.

Stijović je prijavio da je lani mjesečno zarađivao 1.451,9 eura. Uz to je dobio u decembru 863,25 eura na osnovu konsultantskog ugovora iz 2020. godine po osnovu rada na prostornom planu. U februaru prošle godine mu je isplaćeno 1.294,15 eura na osnovu konsultantskog ugovora iz 2020. godine, po osnovu angažovanja za PFAO (prim. aut. vjerovatno se misli na FAO – Organizaciju za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija).

Stijović je bio član Vladine komisije za raspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve i Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem, ali bez novčane naknade.

Bez naknade je bio i u Savjetu za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane korona virusom, kao i u Savjetu za konkurentnost.

Njegova supruga je prošle godine imala platu od 550 eura, a naveden je izvor prihoda slobodna profesija.

Stijović je kupio dvosoban stan od 52 kvadrata i garsonjeru od 23 kvadrata, a supruga je kupila stan od 46 kvadrata i naslijedila pola kuće od 122 kvadrata. Stijović je prijavio da ima 7.000 eura gotovine, što je 20 hiljada eura manje nego kad je stupio na funkciju.

Od 18. juna prošle godine digao je kredit od 20.000 eura, koji otplaćuje u mjesečnim ratama od 543,54 eura. Nije dozvolio pristup bankovnim računima.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …