Udarne vijesti

Milatović u Beranama predstavio program podrške privredi

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović sa saradnicima je u Regionalnom biznis centru u Beranama predstavio programe podrške za čiju realizaciju je izdvojeno preko 5 miliona eura. Osnovni ciljevi programa su pomoć malim, mikro i srednjim preduzećima, ali i promocija zanatstva u cilju unapređenja konkurentnosti, razvoja privrede i industrije, a u kranjem jačanja ekonomije. U okviru radne posjete Andrijevici i Beranama predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, ministar Milatović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandra Stijović posjetili su fabriku Agro Lužac u Beranama, ali i razgovarali sa privrednicima iz ovih opština.
Kako je i ranije najavljeno, programi podrške i to Program za unapređenje konkurentnosti, Program za razvoj prerađivačke industrije i Program za razvoj i promociju zanatstva unaprijediće cjelokupni poslovni ambijent, podstaći dalji oporavak i razvoj. Osim većeg intenziteta podrške, jednostavnije procedure za prijavu , ovaj paket programa predviđa uvećan procenat bespovratne podrške za privredne subjekte koji posluju u manje razvijenim opštinama, sa akcentom na sjeverni region.
“Nakon što sam u Regionalnom biznis centru boravio prvi put u novembru, ispunio sam obećanje i prezentovao pet snažnih programa podrške koje realizuje Ministarstvo ekonomskog razvoja, a koji se tiču značajne podrške za unapređenje konkurentnosti privrede. Danas smo u prisustvu beranskih privrednika prezentovali Program za unapređenje konkurentnosti, Program za razvoj prerađivačke industrije i Program za razvoj i promociju zanatstva, ali i Kreditno garantni fond koji je Vlada osnovala na jednoj od prethodnih sjedica i koji će značajno poboljšati kreditnu sposobnost malih i srednih preduzeća na sjeveru i na kraju sve one aktivnosti koje Ministarstvo ekonomskog razvoja pruža u dijelu unapređenja inovacija i inovacione aktivnosti“ izjavio je Milatović tokom posjete Beranama i dodao:
„Zaista mi je zadovoljstvo da kažem da su svi ti program, između ostalog, i kreirani kako bi snažno podržali, prije svega privredne aktivnsoti na sjeveru zemlje i da mnoge linije imaju intenzivnije grantove kada su u pitanju preduzeća sa sjevera što znaci da MER dodatno stimuliše ekonomsku aktivnost upravo na sjeveru Crne Gore”.
Kako je više puta naglašeno, ovo je prva u nizu prezentacija koje će biti organizovane u cilju što bolje informisanosti građana o svim pogodnostima koje se realizuju u okviru aktivnosti Ministarstva ekonomskog razvoja.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Pogledajte predlog za rekonstrukciju Vlade

Građanski pokret URA objavio je predlog za rekonstrukciju 43. Vlade Crne Gore. Cijeneći politicki moment …