Rmandić očekuje sjajnu turističku sezonu na sjeveru Crne Gore

Etno kolibe “Rmandić” nalaze se u selu Dobrinje, koje je od Bijelog Polja udaljeno nekoliko kilometara, i više od deceniju okuplja turiste iz svih krajeva svijeta.

Vlasnik Veljko Rmandić, turizmom se bavi nekoliko decenija, a iako se susretao sa velikim problemima, zahvaljujući velikom požrtvovanju, opstao je na mapi turizma.

”Prije deceniju sa svojom prorodicom sam pokrenuo ovaj posao gdje uspješno promovišem prirodu svojega rodnog sela. Veliki broj bunglova i kućica, bazeni i sportski poligoni okupljaju goste da lijepo provedu slobodno vrijeme na mom porodičnom imanju”, kazao nam je Rmandić.

TURISTI ODUŠEVLJENI

Posjetioci su veoma zadovoljni uslugom ali i prirodnim ljepotama planine Lise.

Zadivljeni su kada probaju domaće specijalitete, pite, jela od krompira na kojima smo navilki, a ne kriju oduševljenje planinom.

Ovih godina veliki broj gostiju je bio iz Rusije, Francuske, Njemačke i iz Srbije. Međutim, pandemija korona virusa i restriktivne mjere uticale su na rad ovih koliba.

“Sada je situacija drugačija, epidemiloška situacija je povoljna i vjerujem da će ovoga ljeta biti ogroman broj gostiju”, uvjeren je Rmandić .

Da bi poslovanje se sačuvalo treba raditi na saniranju seoskog puta.

“Sa lošom putnom infrastrukturom sam se surećemo već nekoliko godina, pa ovim putem poručujem nadležnim instutucijama da okončaju ovaj više decenijski problem”, zaključio je Rmandić.

J.Š

Provjerite slična mjesta

Đurović: Sudije Ustavnog suda biraćemo prije lokalnih izbora

Predjednica Skupštine Danijela Đurović kazala je da je parlament danas pokazao da funkcioniše. “Vezano za …