VUJOVIĆ: U Vladi samo oni koji osude rusku agresiju


Onima koji nijesu spremni da osude agresiju Rusije na Ukrajinu nije mjesto u vladi. Takođe, mora se voditi računa da u vladi većinu ne predstavljaju oni koji su spremni da sprovode politiku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. U vladi mora postojati jasna procrnogorska većina, a u sektoru bezbjednosti ne smiju da se nađu ruski i srpski igrači kao što je to slučaj bio sa odlazećom vladom – kazao je za Pobjedu Zlatko Vujović, politički analitičar, dodajući da se SNP, kao uslov za ulazak u manjinsku vladu, mora precizno izjasniti oko ruske invazije na Ukrajinu, a ne, kako je kazao, u stilu praznih izjava predsjednika Srbije.

Vujović je ocijenio da će veliki hendikep novoj vladi biti učešće SNP-a, kao partije koja se prepoznaje kao prosrpska i proruska.

– Riječ je o partiji čije rukovodstvo, a i članstvo je daleko od onoga što predstavlja Evropska unija i NATO, a što predstavlja stratešku orijentaciju Crne Gore. Ili će se oni dramatično preorjentisati ili će vlada imati puno problema u funkcionisanju – kazao je Vujović.

Komentarišući uslovljavanja SNP-a da će biti dio manjinske vlade, ali samo ako se ona bude bavila temeljnim ugovorom, popisom i ,,Otvorenim Balkanom“, Vujović kaže da je moguće da je SNP prespavao ono što se dešavalo posljednjih mjeseci.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Praznici doveli turiste, gužve na graničnim prelazima

Zbog povećanog prliva gostiju u Crnu Goru na svim graničnim prelazima u Herceg Novom zabilježene …