Udarne vijesti

Oglasio se Strahinja Bulajić

Potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić kazao je da CG već duže nije napravila napredak u ispunjavanju kriterijuma za poglavlja 23 i 24. Kaže da u periodu do 30. avgusta 2020. nije postojala politička volja, a od tada do danas postojale su brojne političke opstrukcije.

Kaže i da su urušene institucije, te da je nužna njihova obnova.

“za jednu zemlju koja želi da postane punopravni član EU vjerujem da ne može da bude prihvatljivo da Ustavni sud bude na ivici kvoruma, a ukoliko se nešto ne preduzme od oktobra neće biti uslova za njegovo funkcionisanje”, navodi Bulajić.

Smatra da jedino insistiranje na dijalogu može da da rezultate.

“CG je podijeljeno društvo sa tendencijom daljih podjela. Kriza u Ukrajini ima i imaće implikacije i po CG. Svi imamo odgovornost da nova vlada, koja god bude, bude faktor stišavanja političke krize. Uvjeren sam da ona vlada koja se ne bi uspostavila u duhu iuzborne volje građana ne može da bude faktor ostvarivanja evropske agende. Plašim se da bi bila faktor novih podjela i sukobljavanja političkih i društvenih aktera”, naveo je Bulajić.

Bulajić je to kazao na konferenciji „Smisao pripadnosti i proces integracije u Evropsku uniju“, koju organizuju ambasade Francuske i Austrije i Kancelarija za evropske integracije, uz podršku Francuskog instituta Žak Delor u Crnoj Gori.

Antena M

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …