Abazović: Nakon smirivanja situacije slijedi invazija turista sa novih tržišta

Evropske integracije nemaju nikakvu alternativu i Crna Gora mora završiti domaće zadatke, a Evropska komisija će to znati da cijeni, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je bio jedan od učesnika Antalijskog diplomatskog foruma.

“Bilo mi je zadovoljstvo i čast da predstavljam Crnu Goru na Antalijskom bezbjednosdnom forumu i mogu reći da je u prethodna dva dana ovo bio centar svjetske politike. Spoljna politika Crne Gore je predstavljena na najbolji mogući način i svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz EU i NATO partnere i da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Stajemo čvrsto uz teritorijano integritet Ukrajine i ukrajinski narod, ali i uz narod Rusije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pohoda u 21. vijeku”, naveo je Abazović.

Dodao je da evropske integracije nemaju nikakvu alternativu i Crna Gora mora završiti domaće zadatke, a Evropska komisija će to znati da cijeni.

“Siguran sam da smo otvorili perspektive za otvaranje novih turističkih tržišta, da će nakon smirivanja globalne situacije uslijediti invazija turista u Crnu Goru iz različitih zemalja svijeta… Vjerujem da za Crnu Goru slijede bolji dani. Moramo da se organizujemo kući i proširimo front ljudi koji su spremni da urade nešto za Crnu Goru…”, rekao je Abazović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Obezbijeđena većina za usvajanje predloga rebalansa budžeta

Skupština je danas završila raspravu o predlogu drugog rebalansa ovogodišnjeg budžeta, sa predlogom odluke o …