Abazović: Nakon smirivanja situacije slijedi invazija turista sa novih tržišta

Evropske integracije nemaju nikakvu alternativu i Crna Gora mora završiti domaće zadatke, a Evropska komisija će to znati da cijeni, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

On je bio jedan od učesnika Antalijskog diplomatskog foruma.

“Bilo mi je zadovoljstvo i čast da predstavljam Crnu Goru na Antalijskom bezbjednosdnom forumu i mogu reći da je u prethodna dva dana ovo bio centar svjetske politike. Spoljna politika Crne Gore je predstavljena na najbolji mogući način i svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz EU i NATO partnere i da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu. Stajemo čvrsto uz teritorijano integritet Ukrajine i ukrajinski narod, ali i uz narod Rusije koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pohoda u 21. vijeku”, naveo je Abazović.

Dodao je da evropske integracije nemaju nikakvu alternativu i Crna Gora mora završiti domaće zadatke, a Evropska komisija će to znati da cijeni.

“Siguran sam da smo otvorili perspektive za otvaranje novih turističkih tržišta, da će nakon smirivanja globalne situacije uslijediti invazija turista u Crnu Goru iz različitih zemalja svijeta… Vjerujem da za Crnu Goru slijede bolji dani. Moramo da se organizujemo kući i proširimo front ljudi koji su spremni da urade nešto za Crnu Goru…”, rekao je Abazović.

Vijesti

Provjerite slična mjesta

Putin Zapadu: “Imajte na umu, države su vam male i gusto naseljene”

Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da bi evropske zemlje trebale preispitati svoje pozive da …