Vuković obišao najmoderniju teretanu na otvorenom

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković, obišao je lokaciju buduće sportsko-rekreativne zone na Bulevaru Šarla de Gola, gdje su u toku radovi na uređenju ovog prostora. Gradonačelnik je podsjetio da je prošle godine obišao ovu lokaciju kada su i razmotrene mogućnosti za njeno uređenje i izgradnju brojnih novih sadržaja, a na kojoj je već sada postavljena najmodernija teretana na otvorenom u Crnoj Gori.

„Prije nekih godinu dana smo bili na ovoj lokaciji i tada smo našim sugrađanima obećali da ćemo u skladu sa njihovim očekivanjima i sugestijama pristupiti temeljnoj rekonstrukciji ovog prostora, kako bismo mu vratili stari sjaj“, kazao je Vuković podsjećajući da je prije dvadesetak godina ovo bilo najpopularnije mjesto u Podgorici za sport i rekreaciju.

„Mi smo do danas maksimalno iskoristili vrijeme i kao što vidite, već se naziru konture buduće savremene sportsko-rekreativne zone. Promijenili smo javnu rasvjetu, izgradili poligon za košarku, vrijedne kolege iz Agencije za stanovanje polako ograđuju ovaj prostor a uskoro ćemo imati novi teren za tenis“, kazao je Vuković dodajući da je riječ o površini od preko 20.000m² gdje će biti rekonstruisana i trim staza dužine skoro 1km i izgrađeno novo dječije igralište.

„Osim toga, a što je i konkretan povod današnjeg obilaska, dobili smo vrijednu donaciju od mađarske kompanije BeStrong, koja je jedan od evropskih lidera u proizvodnji fitnes parkova, tako da smo dobili teretanu na otvorenom kakva do sad nije postojala ni u Podgorici, ni u Crnoj Gori“, istakao je gradonačelnik. On je zahvalio prijateljima iz Mađarske, kao i gospodinu Ranku Jovoviću uspješnom poslovnom čovjeku koji je Glavni grad povezao sa pomenutom kompanijom, kao i firmi Explorer, gospodinu Luki Bulatoviću, koji je bio posrednik u realizaciji ovog posla.

„Želim da najavim da ćemo za nekih mjesec dana biti u prilici da sugrađanima svečano predamo na upotrebu nove sadržaje i apsolutno sam siguran da će ovo opet postati jedno od najpopularnijih mjesta u Podgorici“, poručio je Vuković i kazao da će u narednom periodu biti razmotrena mogućnost uređenja obližnjeg parkinga, te da će, imajući u vidu brojne primjere vandalizma, sa kojim se svakodnevno suočavamo, biti angažovani zaštitari koji će voditi računa o tome da ovu vrijednu imovinu sačuvamo za naredne generacije.

Nj.E. ambasador Mađarske u Crnoj Gori Jožef Neđeši kazao je da svi znamo koliko su veze između Mađarske i Crne Gore dobre, ne samo na političkom nivou, već i na nivou kulture, sporta i drugih oblasti. Ambasador je podsjetio da je Mađarska jedan od najvećih investitora u Crnoj Gori i da mu čini posebno zadovoljstvo što je danas u prilici da preda ovu vrijednu donaciju firme BeStrong iz Debrecina.

Ispred kompanije BeStrong Roland Biro kazao je da ova firma ima više od 20 godina iskustva u unapređenju rješenja u oblasti sporta i fitnesa, a trenutno rade u Debrecinu u Mađarskoj i otvaraju fabriku na Floridi (USA). „Usljed globalizacije i mi tražimo partnere svuda, kako u svijetu, tako i u balkanskim zemljama poput Explorera. Prošle godine smo, tokom pandemije posjetili Podgoricu i odlučili smo da doniramo gradu jedan manji sportski park, zato što je vizija i misija naše kompanije, osnaživanje i motivisanje ljudi da budu fizički aktivniji i mislim da će građani rado koristiti ove sadržaje i da će ih čuvati“, poručio je Biro.

Ranko Jovović je kazao da ovo nije prvi put da mađarske kompanije društveno-odgovorno djeluju u Crnoj Gori, pa je tako i firma BeStrong, prepoznajući sve ono što radi Glavni grad, poželjela da da svoj doprinos.

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …