Udarne vijesti

Solarni paneli na objektima već od maja

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) će se truditi da svakom građaninu ponudi mogućnost da ima solarnu elektranu na svom objektu, ako to bude tehnički izvodljivo, saopštio je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović.

On je u Jutarnjem programu TVCG “Dobro jutro Crna Goro”, rekao da je naša zemlja bogom dana za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora. Podsjetio je na dva vjetroparka na Krnovu i Možuru, dok gradnja trećeg ovih mjeseci počinje na Voždu.

“Što se tiče solarnih panela izabrani su najbolji ponuđači za opremu za projekat 3000+ i 500+, pa očekujemo da ćemo krajem aprila ili početkom maja početi da radimo solarne panele na objektima za individualno stanovanje”, rekao je Đukanović.

Rekao je da nema važnijeg zadatka za cijelu zajednicu od ulaganja u energetiku.

“Električna energija je jedini proizvod iz Crne Gore koji je konkurentan na svim svjetskim berzama. Danas imamo cijene struke koje su za deset puta veće nego što tu struju plaćaju građani”, rekao je Đukanović.

Apelovao je na institucije sistema da pomognu projekte iz oblasti energetike.

Đukanović je rekao da se za projekat 3000 plus do sada prijavilo 14.000 domaćinstava: “Ko god ima brojilo mi smo spremni da mu ugradimo solarne panele po izuzetno povoljnim uslovima, dobiće 20 odsto subvencija. EPCG će raditi svu dokumentaciju”.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Auto-putem do sada prošlo više od 320 hiljada vozila

Novom dionicom auto-puta, za prvih 18 dana avgusta, prošlo je 209.415 vozila, dok ukupan promet …