Petričević pozvana na odgovornost zbog propusta u radu

Vršiteljka dužnosti Uprave prihoda i carina Milena Petričević tvrdi da je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić od nje preksinoć tražio da podnese ostavku prijeteći joj smjenom, dok iz njegovog resora odgovaraju da su je samo zapravo pozvali na odgovornost zbog propusta u radu.

“Vijestima” su iz Ministarstva, odgovarajući na optužbe Petričević, kazali da joj je Spajić mišljenjem ukazao kako da postupi u vezi sa koncesijom za igre na sreću firmi “Džek pot” čiji su vlasnici Branislav Brano Mićunović i Sava Džigi Grbović, dok Petričevićeva tvrdi da o tome nisu progovorili ni riječ.

Prema mišljenju Ministastva u koje su “Vijesti” imale uvid, Petričevićeva je morala toj privatnoj kompaniji negativno da odgovori na njihov zahtjev za drugo produženje koncesije za kazino “Falkeinstener” u Bečićima, prije isteka koncesije 18. februara.

Ona to nije učinila, pa je Privredni sud na zahtjev “Džek pota” donio privremenu mjeru o produženju rada kazina do pravosnažno riješenog spora između tog privatnika i države.

Svaka nova koncesija za rad kazina početno košta 2.000.000 eura.

Petričevićeva od petka ne odgovara na pitanja “Vijesti” o postupanju u vezi sa koncesijom za Mićunovićevu i Grbovićevu firmu.

Provjerite slična mjesta

ĆINĆUR: Isključenje Pejović iz PES-a atak na slobodno izražen stav

Poslanica Pokreta Evropa sad Radinka Ćinćur istakla je da isključenje koleginice Jevrosime Pejović iz PES-a …