Heroj Dario sa načelnikom: Dječaka interesovala zaštitna oprema

Načelnik Centra bezbjednosti Pljevlja Haris Đurđević je danas u službenim prostorijama ugostio dječaka Daria koji je 8. marta pokazao izuzetnu hrabrost i prisebnost pokušavajući da pomogne svojoj dvije godine mlađoj drugarici koja je prethodno upala u jamu ispunjenu vodom u ulici Narodne Revolucije u Pljevljima, a koju je potom uočio i spasio policijski službenik Novica Tomašević.

Ovom prilikom načelnik Đurđević je istakao da mu je posebno zadovoljstvo i čast da upozna i u službenim prostorijama ugosti ovako hrabrog i humanog dječaka koji je svojim postupkom svima dao primjer i koji će sigurno pozitivno uticati na sve sugrađane i u njima probuditi osjećaje humanosti i požrtvovanja, zbog čega mu se i javno zahvalio, a kasnije u ime Uprave policije i uručio Diplomu – Pohvalu za iskazanu hrabrost, humanost i drugarstvo kao i simboličan poklon prigodan uzrastu dječaka.

Dječak je zajedno sa načelnikom Đurđevićem, obišao i prostorije Centra bezbjednosti Pljevlja, upoznao se sa policijskim službenicima, opremom i vozilima koju koriste u svom radu, gdje je posebno interesovanje pokazao za zaštitnu opremu i vozila koja koriste službenici interventnih grupa.

Majka dječaka se ovom prilikom zahvalila Upravi policije na pozivu, prijemu i poklonu, apelujući još jednom na medije i korisnike društvenih mreža da se uzdrže od objavljivanja neprovjerenih informacija kao i grubih komentara na portalima, naročito o temama koje se odnose na djecu, kao najranjivije kategorije društva.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …