Bošnjak: Ja neću zakazati sjednicu, to može samo Bulajić

Dok se građani suočavaju sa serijom poskupljenja, a zakoni čekaju na usvajanje, poslanici i dalje polemišu o zakazivanju sjednice. Dok jedni kažu da to po zakonu pripada predsjedavajućem Strahinji Bulajiću, u Bošnjačkoj stranci razmatraju da li sjednicu može zakazati Ervin Ibrahimović. O ovoj temi opširnije u emisiji Parlament u studiju od 21 sat i 15 minuta na Parlamentarnom kanalu.

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak kategorična je. Ona nije ta koja bi mogla zakazati sjednicu na kojoj bi se birala nova Vlada, ukoliko to uskoro ne učini predsjedavajući Strahinja Bulajić.

“Ukoliko se to ne desi, ja nijesam adresa za to, jer ja nikada neću uraditi nešto što nije moja dužnost,i što meni ne pripada po pravnim aktima ove države. Ne postoji nijedan pravni akt koji daje mogućnost da neko drugi osim predsjedajućeg Bulajića zakaže sjednicu Skupštine”, kazala je Bošnjak.

Tako kategorični nijesu iz Bošnjačke stranke. Još, kažu, vjeruju da će Bulajić zakazati sjednicu, istovremeno istražujući mogućnost da to umjesto njega učini Ervin Ibrahimović, takodje potpredsjednik Skupštine.

“Mi u BS ispitujemo tu mogućnost da li može ili ne. Naši pravnici rade na tome, i dalje polažemo nade u potpredsjednika Bulajića da će on zakazati tu sjednicu”, kazao je Amer Smailović iz BS-a.

Da sjednicu Skupštine može zakazati samo Bulajić, tvrde i u Demokratama. Sve one koji misle drugačije upozoravaju da korupcija ne smije ući u Parlament.

“Svako ko bi pokušao mimo Bulajića da zakaže sjednicu počinio bi krivično djelo. I potpredsjednik Abazović podstrekava na krivično djelo, i on je u zoni krivične odgovornosti”, kazao je Momo Koprivica iz Demokrata.

Iz Demokrata tvrde i da Bulajić ne opstruira rad institucija. U SNP-u misle drugačije, a objašnjavaju i zašto.

“Nezakazivanjem i prolongiranjem roka preko 3 mjeseca, ne funkcionisanjem Skupštine, predsjednik države ima mogućnost da raspusti Skupštinu i u tom slučaju naravno idu izbori. Postavlja se pitanje da li je ovo politički program nekih grupacija da upravo do toga dođe?”, kazala je Danijela Đurović iz SNP-a.

A da li je realno da kriza u državi potraje još tri mjeseca, i da na čekanju bude ne samo izbor Vlade već i pregršt životnih zakona?

“Ja mislim da mi ne smijemo da uvodimo anarhiju, jer sjutra bi recimo predsjednik države, kome imperativno ne pripada da zakaže izbore ali je to njegova odluka, kaže se da raspisuje izbore, on kaže neću ja da raspišem izbore”, kazala je Bošnjak.

“Ovdje nijesam čuo da kaže nikad i nipošto neću zakazati sjednicu, nego kad se stvore politički uslovi”, dodao je Koprivica.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …