spajic

Spajić predložio dodatno povećanje plata medicinskim saradnicima

Povećanje zarada od šest odsto novoj kategoriji među zapošljenima u zdravstvu – „medicinskim saradnicima“ je prijedlog Ministarstva finansija i socijalnog staranja, saznaje Pobjeda.

Sindikat zapošljenih u zdravstvu je ranije objelodanio da traži hitnu ispravku Granskog kolektivnog ugovora i povećanje koeficijenata nemedicinskom kadru za 12,5 odsto zbog ,,užasnog i zlonamjernog propusta“ kojim je ljekarima na osnovu koeficijenta povećana plata i do 25 odsto, medicinskom kadru 12,5 dok se za kolege koje rade u zdravstvu, a nijesu medicinari nije našlo novca. Ovo su procenti koji se uračunavaju na zaradu pored ,,Evrope sad“, odnosno uvećanja od 17 odsto svim zapošljenima.

Predsjednik Sindikata zapošljenih u zdravstvu Nebojša Radonjić objasnio je Pobjedi da je prije potpisivanja Granskog kolektivnog ugovora tražio da se svima poveća zarada za devet odsto i nemedicinskom i medicinskom kadru. Tada mu je od strane Ministarstva zdravlja odgovoreno – da novca za nemedicinski kadar nema.

Nakon svega, predstavnicima Sindikata zapošljenih u zdravstvu sada se nudi rješenje da se pojedinima iz nemedicinskog kadra ipak poveća plata, a tu kategoriju su nazvali „medicinski saradnici“.

Ministarstvo finansija na posljednjem sastanku sa Sindikatom zapošljenih u zdravstvu je ponudilo nove podjele na medicinske saradnike i nemedicinski kadar.

S obzirom na to da su ranije nadležni istakli da nema novca, stigao je od Ministarstva finansija prijedlog sindikalcima da se doktorima smanji plata kako bi se „medicinskim saradnicima“ povećala, kazao je Pobjedi predsjednik Sindikata zapošljenih u zdravstvu Nebojša Radonjić.

Pobjeda

Provjerite slična mjesta

Libertas: Medojević sa Jovanom Vukotićem razmijenio 3.142 poruke

Policajac Dalibor Medojević je uhapšen 8. marta 2022. godine, ali njegov kolega iz Agencije za …