PODGORICA: 20 savremenih objekata u krugu pijace

Gradonačelnik dr Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je završne radove na izradi 20 tezgi za prodaju robe široke potrošnje u krugu Stočne pijace, na Ćemovskom polju. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 134.000 eura koja će u značajnoj mjeri poboljšati uslove rada za zakupce, ali i obogatiti ponudu za posjetioce.

“Nalazimo se na prostoru čuvenog podgoričkog buvljaka, jednom od najpopularnijih mjesta u Glavnom gradu, koje svakog vikenda posjeti više hiljada ljudi. Ovim prostorom gazduje naše privredno društvo Tržnice i pijace, i poštujući tu činjencu nastojimo da zakupcima obezbijedimo što bolje uslove za rad.
S tim ciljem krenuli smo u realizaciju ovog projekta i zadovoljstvo mi je što mogu da konastatujem da je prva faza uspješno završena”, kazao je Vuković i istakao da će na ovom prostoru, osim postojećih 20, u narednom periodu biti izgrađeno još 20 savremenih objekata za prodaju mješovite robe.

Vuković je zahvalio zakupcima na povjerenju, a preduzeću Tržnice i pijace na uspješno realizovanom projektu.

Direktorica privrednog društva Tržnice i pijace, Mirjana Purić, kazala je da će realizacija ovog projekta upotpuniti sve ono što ovo gradsko preduzeće čini godinama unazad.

“Danas se nalazimo na staroj, poznatoj lokaciji, ali sa novim kapacitetima. Osim ovih 20 objekata, u narednom peridu biće raspisan novi javni poziv za izgradnju druge faze, odnosno još 20 tezgi. Na taj način upotpunićemo ponudu u dijelu prodaje mješovite robe i sigurna sam da će biti zadovoljni i zakupci i posjetioci”, kazala je Purić.

Zadovoljstvo realizovanim, ali i najavljenim projektima dijele i zakupci. Selma Drinić, ćerka jednog od zakupaca, kazala je da njena porodica već 25 godina uspješno sarađuje sa preduzećem Tržnice i pijace i da vjeruje da će ova pijaca sada biti još posjećenija, što će pozitivno uticati na njihovo poslovanje.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …