Udarne vijesti
Viele Euro Geldscheine

Krivična prijava protiv šefice banke, oštetila klijenta za 15.000 eura

Policija je osnovnom državnom tužiocu u Baru podnijela krivičnu prijavu protiv M.M. (50), rukovoditeljke filijale jedne banke u tom gradu i protiv V.J. (63), zaposlene u toj filijali kao kreditni referent.

Sumnja se da su ova lica 25. februara 2016. godine u svojstvu odgovornih lica ove banke, filijale u Baru, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu korišćenja ličnih podataka klijenata banke i raspolaganja imovinom klijenata banke i same banke, prekoračenjem granica svog ovlašćenja i nevršenjem svoje dužnosti, pribavile protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 15.000 eura, te time nanijele štetu klijentu i banci u istom iznosu.

Oni su ovo djelo izvršili na način što je M.M. neovlašćeno, bez prisustva i ovlašćenja klijenta pristupila ličnim podacima iz baze podataka klijenata banke, te je od V.J. zahtjevala da na osnovu predstavljenog zahtjeva koji je lažni u pogledu postojanja ovlašćenog podnosioca zahtjeva za dobijanje kredita, kreira kreditnu dokumentaciju na ime oštećenog klijenta. Nakon ovoga, V.J. je postupajući po naređenju M.M. i uprkos propisanom aktu banke procedura za otvaranje transakcionih računa za izvršavanje nacionalnih i međunarodnih platnih transakcija i iniciranje transakcija kreirala kredit na ime klijenta banke u iznosu od 15.000 eura, odobrila, u stvarnosti lažno kreiran, kredit na ime ovog klijenta, koji novac je prisvojila za sebe.

M.M. i V.J. se sumnjiče za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju putem pomaganja i putem podrstrekavanja.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Nikšić dobio prvu pametnu ekološku branu

Nikšić je dobio prvu ekološku mrežnu branu koja će u narednom periodu trajnije riješiti pitanje …