Udarne vijesti

Država da napravi zalihe hrane za najmanje tri mjeseca

Država mora blagovremeno da djeluje i stvori zalihe za tri mjeseca najmanje kako bi spriječila povećanje cijena osnovnih životnih namirnica i spriječila nestanak proizvoda, smatra redovni profesor Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore Božo Mihailović.
Govoreći o situaciji vezanoj za osnovne životne namirnice, kazao je da moramo brzo da djelujemo stvarajući zalihe, najmanje za tri mjeseca.

“Moramo napraviti zalihe najmanje za tri mjeseca i tu država mora blagovremeno da djeluje. Da vidimo koji su nam kapaciteti za skladištenje pšenice, na taj način se postiću dva ključna elementa, da proizvod kao takav postoji i da se kroz te zalihe sprečava porast cijena osnovnih životnih namirnica”, kazao je Mihailović u emisiji Link na RTCG.

Država, kako dodaje, mora svoj javni interes što prije da obezbijedi.

“Jer ono što se dešava ovih dana jeste da je dan kao mjesec, a mjesec kao godina. Sa tog stanovišta želim da kažem da vlada u bilo kom mandatu mora brzo da djeluje čak i ne poštujući procedure koje je ranije morala”, istakao je on.

Smatra da se može naći rješenje i da se sada treba kupiti brašno.

“Svršenom poslu mane nema. Mi smo mala zemlja i možemo brže da reagujemo i brže da se prilagodimo”, kazao je Mihailović.

Kaže da su dva mjeseca nedovoljna za ocjenu programa Evropa nsad. Istakao je da se za sada pokazao dobrim kada je riječ o uvećanju prihoda građana.

“Program treba sada unapređivati i izvršavati”, kazao je profesor.

Pšenicu i ulje je relativno lako lagerovati, dodaje on.

“Spisak od 20-ak proizvoda moguće je jednostavno i brzo lagerovati ako se dobro organizujemo”, kazao je on.

RTCG

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …