Rusija: Imamo gdje da prodamo naftu i plin, zbog sankcija građani i kompanije će platiti ceh

Ruski energenti su visokog kvaliteta i konkurentni su, i Moskva ima gdje da ih preusmjeri poslije američke zabrane uvoza ruskih energenata, saopštila je danas ruska ambasada u Sjedinjenim Američkim Državama.

“Rusija ima gdje da preusmeri svoje visoko-kvalitetne i konkurentne proizvode. Vrijeme je da američka strana shvati iluzornnost svojih pokušaja da diktira svoju volju i tjera nas da odustanemo od zaštite svojih nacionalnih interesa uz pomoć svog kluba sankcija”, navela je ruska ambasada, prenosi TAS S.

Kako se još objašnjava u saopštenju ambasade na Fejsbuku, pritisak usljed sankcija Vašingtona na Moskvu je već odavno prešao sve granice političkog i ekonomskog smisla, a posljednjih nekoliko nedjelja to je više nego jasno.

Odbijanje naših resursa prouzrokovaće znatne fluktuacije i na svjetskim energetskim tržištima. To će negativno uticati na interese kompanija i potrošača, prije svega u samim Sjedinjenim Američkim Državama”, naglašava se u saopštenju ruskog diplomatskog predstavništva.

Ruska ambasada je pored toga dodala da će se Amerika zbog odluke o zabrani uvoza suočiti sa rastom cijena benzina, struje i grijanja.

Provjerite slična mjesta

Vuković: Uredićemo dvorišta svih škola i vrtića i kupiti minibuseve za prevoz učenika

Pokret „Svi za naš GRAD“ na čelu sa dr Ivanom Vukovićem, predstavio je juče samo …