Dogovoreno formiranje radne grupe u cilju rješavanja problema u drvopreradi

U prostorijama Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede danas je upriličen sastanak sa predstavnicima drvoprerađivača, u cilju analize stanja i pronalaženja rješenja za probleme u drvoprerađivačkom sektoru.

Sastanku su prisustvovali državna sekretarka Nikolina Mišnić, direktor Uprave za Šume Srđan Pejović, direktor Diretkorata za šumarstvo Dragan Otašević i načelnik Direkcije za drvnu industriju Goran Đalović, dok su u ime drvoprerađivačkog sektora bili prisutni predstavnici kompanija Bekom, Pelengić Trade, Drljevina, Maradom, Timberline, 19. januar i d.o.o. Nikola.

Predstavnici Ministarstva su podržali predlog drvoprerađivača o formiranju radne grupe za određivanje kriterijuma za Javni poziv i naglasili da će u tom cilju odmah krenuti u proceduru formiranja sa Privrednom komorom, kako bi u što kraćem roku došli do najboljeg održivog rješenja.

Na sastanku je usaglašeno da se mora pronaći relevantan način za bodovanje finalne proizvodnje i prerade drveta u javnim pozivima, s obzirom na značaj iste za potencijale i privredni razvoj Crne Gore, te da partnerski odnos i zajedničko prevazilaženje problema predstavlja dobru osnovu za buduću saradnju.

Provjerite slična mjesta

Šaranović: Gašenje video nadzora na ulicama nosi visoke rizike

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović saopštio je da je danas od Agencije za zaštitu ličnih …