DF: Joković i SNP da vrate mandate

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić pozvao je predsjednika SNP-a i tu partiju da vrate mandate koaliciji “Za budućnost Crne Gore”.

On je na pres konferenciji rekao da se DPS vraća na velika vrata i da drži ključne poluge u budućoj Vladi Crne Gore.

Podsjeća da su se građani u avgustu 2020. izjasnili i glasali da DPS više ne može da vodi Crnu Goru.

“Danas imam pravo da pozovem kolege iz SNP, lidera Vladimira Jokovića, kojem sam vjerovao, da on i njegova stranka vrate poslaničke mandate koaliciji ‘Za budućnost Crne Gore'”, rekao je Mandić.

Mnogi su, kaže, očekivali i vjerovali da će “tako što će dobiti SNP u redove buduće Vlade moći da pošalju poruku kako je srpski narod zadovoljen”.

I Milan Knežević (DF) zatražio je od SNP-a da vrate mandate, dok je Demokratsku Crnu Goru pozvao da se zajedno dogovore oko svih vidova institutionalnog i vaninstitucionalnog otpora.

“Želim da upozorim potpredsjednika Skupštine Crne Gore Ervina Ibrahimovića da ako protivzakonito zakaže sjednicu parlamenta da ćemo protiv njega podnijeti krivičnu prijavu”, kazao je Knežević.

Nebojša Medojević (DF) kazao je da bi trebalo po strani ostaviti razlike, pokazati odgovornost i postići nacionalni konsenzus. Potrebno je, kaže, formirati vladu nacionalnog jedinstva.

DF je, kaže Medojević, spreman za izbore.

RTCG

Provjerite slična mjesta

Otvara se škola za pastire, interesovanje veliko

Kad im je dosta stresa, buke, gužve i asfalta, mnogi često kažu da će “otići …