Udarne vijesti

Rusi prekinuli invaziju na 10 sati, ispoštovali zahtjev predsjednika EU zemlje

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je kako će vojska ove države prekinuti borbena dejstva u Ukrajini na 10 sati kako bi se otvorili humanitarni koridori iz nekoliko gradova.

Prema informacijama ruskih novinskih agencija, humanitarni koridori za izlazak civila bit će otvoreni iz Kijeva, Mariupolja, Harkova i Sumija, a sve na zahtjev francuskog predsjednika Emmanuela Macrona.

“Ruske oružane snage, nakon zahtjeva Emmanuela Macrona ruskom lideru Vladimiru Putinu, proglašavaju prekid vatre u trajanju od 10 sati i otvaranje humanitarnih koridora. Civili će moći napustiti Mariupolj, Harkov, Sumi i Kijev”, saopćeno je.

Također, naglašava se kako će ruska vojska detaljno pratiti proces evakuacije.

“Tokom otvaranja humanitarnih koridora, Oružane snage Ruske Federacije će vršiti kontinuirano praćenje evakuacije, uključujući i korištenje bespilotnih letjelice. Stoga, upozoravamo da su svi pokušaji ukrajinske strane da još jednom remete humanitarne operacije, i da za to optuže Rusiju, beskorisni i bespredmetni”, saopštilo je rusko ministarstvo.

Kako se navodi, uspostavljanje humanitarnih koridora i prekid vatre trebao bi uslijediti od 8 sati po centralnoevropskom vremenu.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

Spremne velike smjene direktora: Na udaru Đukanović, Rovčanin..

Vlada premijera Dritana Abazovića i nova parlamentarna većina pripremaju smjene kadrova Demokratskog fronta i Demokrata …