Mladi u biznisu: Suadova škola jahanja koja je oduševila strance

Suad Hot(30) iz bjelopoljskoga sela Džafića brdo, prije nekoliko mjeseci, otvorio je školu jahanja konja na porodičnom imanju.

Nije želio da napusti svoju đedovinu, odlučio je da ostane da živi na selu Džafića brdu, gdje uzgaja konje i svoje vrijeme provodi u lijepim i divnim ljepotama našeg kraja.

Suad posjeduje ergelu od 15 konja, i odmah nakon otvaranja škole, ugostio je veliki broj turista koji su stizali sa svih strana svijeta jer su čuli za školu preko interneta.

PORODIČNA TRADICIJA

Uz divne jahačke ture, Suad njegovim gostima i prijateljima predstavlja i divne slike prirode .

“Postoji veliko interesovanje za školu jahanja. Divnu ljubav prema konjima u našoj porodici smo prenosili sa koljena na koljeno, pa sam svojom voljom odlučio da to prenesem i sa dugarima. Početkom jula prošle godine, uz dobru podršku mojih drugova, odlučio sam da pokrenem ovaj posao i na lijepi način učim ljude da nauče da jašu konja, da se opuste i da kroz jahačke ture pogledaju divnu prirodu mojega rodnog sela”, priča nam Suad, inače instruktor jahanja.

ARAPI PRVI GOSTI

I ako je sve krenulo neplanirano, danas je to postala ozbiljna priča, a broj posjetioca je sve veći.

“Prvi gosti su mi bii iz Dubaija , a veliki broj ljudi je dolazio iz Njemačke, Amerike  i Srbije. Dosta sam uložio u ovaj posao jer sam ubijeđen da se svaki trud i rad isplati. Nadam se boljim danima i većoj posjeti gostiju”, ističe Hot.

Na svom gazdinstvu poseduje 15 konja, arapske, enegleske i bosanske, a cilj mu je da poveća broj i da ture budu brojnije.

“Jahačke ture organizujemo i ljeti i zimi, cijelu zimu smo uprkos snijegu dobro poslovali i nadam se da će biti još ljepših dana. Imam u planu da organizujem i nove ture od restorana “Ušće” do Đalovića pećine”, zaključio je Hot.

Jovan Šćekić

Tekst je nastao u okviru projekta “Mladi, biznis i digitalna transformacija” i podržan je od strane Fonda za raznovrsnost i pluralizam medija.

Provjerite slična mjesta

MANS protiv usvajanja rebalansa budžeta

NVO Mreža za afirmaciju nevladinog sektora pozvala je poslanike da ne usvoje rebalans budžeta kojim …