Vodovod pokrenuo prinudnu naplatu. Na tapetu hiljade Podgoričana

Preduzeće Vodovod i kanalizacija pokrenulo je 3.513 postupaka prinudne naplate zbog neizmirenih dugovanja za utrošenu vodu. Na ovaj način su, kako su saopštili iz preduzeća, pokrenuli zastaru potraživanja u iznosu od oko 1,2 miliona eura.

– Kao što smo više puta informisali javnost, javni izvršitelji su posljednja mjera koju Vodovod sprovodi kako bi naplatio dugovanja. Tek kad imamo duži period neplaćanja vode dolazimo u situaciju da dug naplatimo preko javnih izvršitelja. Nadležna služba društva je tokom 2021. godine pokrenula 3.513 postupaka prinudne naplate putem instituta javnog izvršitelja, čime je prekinula zastaru potraživanja u iznosu od oko 1,2 miliona eura – saopštili su iz Vodovoda.

Iz ovog preduzeća su ranije objasnili da prinudnu naplatu pokreću u slučaju kada pravna lica imaju tri, a fizička lica više uzastopno neizmirenih računa za vodu.

Dan

Provjerite slična mjesta

Crna Gora u strahu od tužbe ruskog oligarha: Zaplijenili jahtu vrijednu 120 miliona eura, koja propada u Tivtu jer niko o njoj ne vodi računa

Da Crna Gora može biti u ozbiljnom problemu zbog zamrzavanja ruske imovine, najbolje ilustruje primjer …