Bečić na protestu: SNP čini političko samoubistvo

U Podgorici je večeras organizovan protest protiv najave formiranja manjinsko-tehničke vlade u organizaciji Demokratske Crne Gore.

Neki nas uče i optužuju da hoćemo nasilje, a mi ne znamo da proizvodimo nasilje. Mi smo pomiritelji, ljudi svih vjera i nacija i želimo samo da živimo u zajedništvu. U nasilju znaju da djeluju samo krijumčari cigareta i obmanjivači – oni u miru ne znaju da se snalaze – poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić.

On je kazao da Demokrate brane evropsku Crnu Goru i zdravu budućnost.

Ko god se preda DPS-u taj je protiv Crne Gore i evropskog puta – poručio je on.

Upitao je je li evropska vrijednost kad neko s dva odsto podrške dobije mandat da sastavlja vladu i vlada Crnom Gorom, te je li evropska vrijednost to što je lider URE Dritan Abazović prije šest mjeseci kazao da DPS mora biti prošlost da bi Crna Gora imala budućnost, a kako je kazao, onda počeo da koalira sa njima.

Je li evropska vrijednost kad poziva na sazivanja divljih okupljanja poslanika da bi prekrajali izbornu volju? Je li evropska vrijednost da Crnom Gorom slobodno šetaju tone kokaine i paklice cigareta? Ne – zato ćemo ih pobijediti – poručio je Bečić.

On je kazao da bi se stidio se “dogovara sa grobarima crnogorske mladosti”.

Ovaj koji ima najveći strah od izbora kaže ne možemo na parlamentarne izbore jer nemamo ustavni sud – to nije tačno – kazao je Bečić i dodao da “imamo četvoro sudija koji mogu punovažno da odlučuju”.

Imamo lokalne izbore – naravno da možemo na izbore – nema ni jedne pravne prepreke za to da krajem maja idemo na parlamentarne izbore zajedno s lokalnim – istakao je on.

Bečić je kazao da deblokada pravosuđa nije u nadležnosti vlade nego Skupštine i poručio da je to “podmetanje kukavičjeg jaja”.

Isto kao što vam podmeću broj 49. Zašto SNP prije deset godina, kad je glasao za VDT-a i sudije Ustavnog suda, nije ušao u vladu ako je to pravilo? Zašto DF nije ušao kad je glasao za izmjene izbornog zakonodavstva? Oni potcjenjuju ovaj narod, a ovaj narod ne prašta izdaju – kazao je Bečić.

On se osvrnuo na riječi poslanika SNP-a Dragana Ivanovića koji je kazao da je ta partija za manjinsku vladu, te da se čudi što ga Demokrate napadaju, i upitao ga zašto se tome čudi.

Jesmo li i ja i ti u izbornoj kampanji obećali ljudima da ćemo da idemo s DPS-om ili da pobijedimo DPS? Jesi li ovih dana sreo ijednog birača SNP-a koji ti je rekao da treba da prekrojite izbornu volju s DPS-om? – kazao je Bečić.

Ako nastave putem kojim su krenuli, Bečić je ocijenio da će SNP napraviti najveće političko samoubistvo.

Kad je Pozitivna 2016. spasila DPS, iz SNP-a su rekli da je to više od političke korupcije i izdaje. Mandatar je tada rekao da to nije politička korupcija, već političko razbojništvo. Rekao je da nema većeg kukavičluka nego tako spašavati DPS. Zato danas pozivam Ivanovića, Jokovića i Abazovića – ako krenu tim putem, da se izvine Pajoviću, Đuroviću i Džakoviću jer je ovo mnogo nečasnije od onoga što su ova trojica uradila – kazao je Bečić.

Provjerite slična mjesta

Libertas: Medojević sa Jovanom Vukotićem razmijenio 3.142 poruke

Policajac Dalibor Medojević je uhapšen 8. marta 2022. godine, ali njegov kolega iz Agencije za …