Udarne vijesti

Joković: Spremni smo da podržimo manjinsku Vladu ako…

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković kazao je, u emisiji „Patriotske igre“ na Adria Televiziji, da će sjednica Glavnog odbora te stranke, na kojoj će se donijeti konačna odluka o učešću u manjinskoj Vladi, održati u nedjelju ili najkasnije ponedjeljak.

Na pitanje da li će biti potpredsjednik manjinske Vlade, Joković nije mogao da saopšti odgovor.

“Ne mogu precizno da kažem da li ću biti potpredsjednik Vlade. Od juče imamo mandatara, gospodina Dritana Abazovića i u razgovoru sa njim i organima partije mi ćemo donijeti odluku. SNP će razgovarati sa Abazovićem kao budućim mandatarom”, saopštio je Joković.

Prema njegovim riječima, Socijalističku narodnu partiju, i ukoliko bude dio Vlade, ne zanimaju funkcije.

“Spremni smo da podržimo ako bi ispunila naša programsake opredjeljenja i ciljeve. Te vlade će biti bio u njoj SNP ili ne bio, to je završena stvar”, dodaje on.

Takođe, Joković je jasno saopštio šta su glavni prioriteti za SNP, koji bi trebali da se nađu u vrhu nove vlade.

“Funkcije nisu prioritet, to je sporedna stvar, ali jeste borba protiv krmininala i korupcije, potpisivanje temeljnog ugovora što prije, obavezni popis stanovništva u ovoj godini, sređivanje biračkog spiska, put prema EU, Zakon o porijeklu imovinu, novi Sudski savjet… Crna Gora je blokirana država. Moramo učiniti sve da se radi na pomirenju Crne Gore koja podijeljena među braćom i pravoslavnim narodom, ne može ići naprijed”, zaključio je Joković.

Detalji bizniscg

Provjerite slična mjesta

DPS Pljevlja: Rovčanin zamajava i vrijeđa inteligenciju građana Pljevlja

Nikad kraja egzibicijama i folirantskom pristupu Demokrata i njihovog predsjednika u Pljevljima. Skoro dvije godine …